Cele mai citite

Sancţiuni pentru firmele care sparg străzile din Ploieşti. Primarul cere amenzi mai mari

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că firmele care...

Ministerul Educației pregătește o nouă structură a anului școlar, valabilă chiar din toamna lui 2019

Ministerul Educației va lansa în dezbatere publică, în perioada următoare, un proiect privind...

O nouă provocare lansată de Mihai Apostolache. Studenții de la Administrație Publică vor experimenta munca la ghișeu

Deja cunoscut pentru inițiativele sale inedite, menite să îmbunătățească, oricât de puțin, ceea ce...

Adrian Dobre anunţă un ghişeu unic la Primăria Ploieşti

Conducerea Primăriei Ploieşti intenţionează să amenajeze în noul sediu, la parter, un ghişeu unic, unde...

phoenix live ploiesti filarmonica frontDupă anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozițiunii, Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume" și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.

phoenix live ploiesti filarmonicaMuzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.

Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri", din timpul celor care „ne-au dat nume" (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.

Proiect de înaltă ținută culturală însă fără pretenții exclusiviste, „Sinteza" își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.

Concertul va avea loc la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești în data de 21 februarie, la ora 19:00. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos. De asemenea, biletele sunt disponibile și pe ambilet.ro și la agenția de bilete a Filarmonicii Ploiești. Fiecare bilet achizitionat va fi insotit de un CD Phoenix, cadou.

Joomla SEF URLs by Artio