Luni, 24 Iulie 2017
 

APH Cultural

IMG 0105Luni, iubitorii de artelor plastice au avut ocazia să participe la una dintre expozițiile de excepție deschise la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus". Artiştii plastici polonezi Magda Szplit şi Henryk Królikowski au prezentat publicului două tipuri de gravură reunite sub titlul „Urme de imaterial".

carte kiritescu biblioteca ploiestiLuni, 4 august, la ora 14.30, la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga" din Ploiești va avea loc lansarea volumului „ISTORIA RĂZBOIULUI PENTRU ÎNTREGIREA ROMÂNIEI", autor Constantin Kirițescu. Cartea reprezintă o ediție anastatică după originalul ediției a II-a tiparită în 1923.

muzeul  cezar petrescu busteniMuzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul Memorial „Cezar Petrescu" Bușteni organizează cea de-a XIX-a ediție a Salonului de Umor „RIDENDO DICERE VERUM".

camelia iuliana raduScriitoarea ploieșteană Camelia Iuliana Radu a aflat, de la tinerii cititori, câteva preferințe asupra literaturii contemporane, printr-o mică investigație „făcută personal, fără pretenții de statistică oficială”, așa cum ea însăși o caracterizează.

irina sarbu ciprian parghelDe joi, 31 iulie, până sâmbătă, 2 august, iubitorii muzicii bune sunt așteptați la Câmpina, unde are loc cea de-a patra ediție a Festivalulului JazzRock. Concertele se vor desfășura la ștrandul de la Casa Tineretului și la Clubul Live.

expo urme de imaterialArtiştii plastici polonezi Magda Szplit şi Henryk Królikowski se vor afla luni, 4 august, în Ploiești, la Muzeul Judeţean de Artă „Ion Ionescu-Quintus", unde, la ora 17.00, vor deschide vernisajul expoziției „Urme de imaterial", deschisă publicului până pe 16 august.

afis tabara dan platonTabăra Internaţională de Creaţie Plastică „Dan Platon" a ajuns, anul acesta, la cea de-a noua ediție. Închiderea taberei a fost marcată, marți, 22 iulie, la Aluniș.

sf ilieSFÂNTUL ILIE este sărbătorit, duminică, de peste 153.000 de români. Sfântul Ilie este aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă, dar şi ca divinitate populară a Soarelui şi a focului, atestată prin numeroase tradiţii şi datini.

top cartiVolume scrise de Andreea Esca, Chris Simion şi Dan Puric se situează pe primele trei poziţii în topul celor mai vândute cărţi în luna iunie, pe site-ul elefant.ro.

DSCF5492Duminică, 6 iulie, la Izvoarele a fost sărbătoare mare. De Ziua Comunei, locuitorii au participat la parada costumelor populare și a sportivilor, au fost premiați, iar după amiza s-au bucurat de spectacolul în aer liber de la Școala Homorâciu. Tot cu această ocazie, au fost asigurați că locuiesc într-unul dintre cele mai frumoase sate ale Europei.