Luni, 24 Aprilie 2017
 

APH Cultural

DSCF5492Duminică, 6 iulie, la Izvoarele a fost sărbătoare mare. De Ziua Comunei, locuitorii au participat la parada costumelor populare și a sportivilor, au fost premiați, iar după amiza s-au bucurat de spectacolul în aer liber de la Școala Homorâciu. Tot cu această ocazie, au fost asigurați că locuiesc într-unul dintre cele mai frumoase sate ale Europei.

concurs eleganta sinaiaSâmbătă, 28 iunie, Retromobil Club România, sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României, în parteneriat cu Primăria Orașului Sinaia și cu sprijinul Muzeului Național Peleș, organizează la Sinaia cea de-a IV-a ediție a Concursului de Eleganță, eveniment inclus în calendarul internațional F.I.V.A.

aleea scriitorilor parc bucovJoi, 26 iunie 2014, începând cu ora 11.30, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Muzeul „Constantin și Ion Stere" Bucov și Fundația „Constantin Stere" aduc un omagiu marelui patriot, cu prilejul împlinirii a 78 de ani de la trecerea lui în neființă.

vacanta muzeu 2Programul „Vacanța la Muzeu" este destinat copiilor de la 7 la 14 ani, indiferent de aptitudini și se desfășoară în perioada 1 iulie – 29 august 2014, de marți până vineri.

sanzaieneÎn fiecare an, pe 24 iunie, românii sărbătoresc Sânzienele. Din bătrâni, se crede că noaptea care precede această zi este magică, minunile sunt posibile, iar forțele benefice și cele negative ajung la apogeu. În Moldova, creștinii ortodocși se roagă la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, sperând să scape de necazuri și boli.

rusalii iele zaneÎn noaptea de Rusalii nu este bine să dormi sub cerul liber sau să te duci la fântână, deoarece pot să căzi pradă farmecelor rusaliilor. Acestea sunt, în credinţa populară, spiritele morţilor care, după ce au părăsit mormintele la Joimari şi au petrecut Paştele cu cei vii, refuză să se mai întoarcă în locaşurile lor subpământene şi încep să facă rele oamenilor. În unele zone, se spune că rusaliile sunt un fel de zâne, ca și ielele.

muzeul de istorie ploiestiÎn perioada iulie-august 2014, copiii sunt așteptați să participe la programele de vacanță desfășurate în muzeele aflate în subordinea Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Iată calendarul acțiunilor estivale.

festival sinaiaCea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret "Primavera " se desfăşoară anul acesta în perioada 5-8 iunie, la Sinaia. Primavera este un festival naţional de teatru pentru tineri (liceeni şi elevi de gimnaziu), cel mai popular eveniment de acest gen din Prahova.

simpozion 143 ani nastere iorgaJoi, 5 iunie, la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga" din Ploiești, dar și la Muzeul memorial din Vălenii de Munte care poartă numele istoricului, sunt organizate evenimente prin care va fi marcată împlinirea a 143 de ani de la nașterea marelui om de cultură.

ionut dolanescu scenaCea de-a XV-a ediţie a seriei de evenimente dedicate Zilei Comunei Drajna va avea loc în perioada 31 mai - 1 iunie. Cap de afiş în seria de spectacole organizate cu acest prilej va fi cunoscutul interpret de muzică populară, Ionuţ Dolănescu.

alex stefanescu la MNLR 2014„Texte care n-au folosit la nimic" şi „Un scriitor, doi scriitori" sunt cele două volume pe care cunoscutul critic literar Alex Ștefănescu le va lansa la Bookfest 2014.