Vineri, 24 Noiembrie 2017
 

APH Cultural

sinaia forever 2014Între 26 și 28 septembrie, va avea loc cea de-a XX-a ediție a Festivalului Sinaia Forever. Timp de 19 ani, organizatorii evenimentului au adus în prim-plan o temă, de impact și actualitate, care a dominat activitățile din cele trei zile de Festival. Anul acesta, la aniversarea de 20 de ani, Sinaia devine orașul faptelor bune, centrul eleganței și bunului gust, a muzicii de calitate și a spectacolelor în aer liber.

muzeul de istorie ploiestiÎn perioada 17-23 septembrie, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi secţiile muzeale subordonate, din Ploieşti şi din judeţ, desfășoară o serie de manifestări cultural-educative, cu prilejul celei de-a XXII-a ediţii a ZILELOR EUROPENE ALE PATRIMONIULUI.

Bucegi BucsoiuCărările Platoului Bucegi s-au umplut, la sfârșitul săptămânii trecute, cu înalţi prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române, care au urcat pe munte pentru a sfinţi locul unde se va construi o biserică în memoria eroilor neamului. La evenimentul religios a participat şi Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian, delegat al Patriarhului Daniel pentru a ţine slujba "Acatistului Sfintei Cruci".

lumanariÎnălţarea Sfintei Cruci, cea mai veche dintre sărbătorile creştine, este singura cu post aspru şi rugăciune ce apare atât în calendarul bizantin (ortodox şi greco-catolic), cât şi în cel latin, la data de 14 septembrie. 

palatul culturiiAsociația CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMÂNIA – AFSR, Centrul Județean de Cultură Prahova, cu sprijunul Consiliului Județean Prahova și Primăriei Municipiului Ploiești, organizează în perioada 12 – 14 septembrie 2014, în parcarea Palatului Culturii, expoziția ROMÂNIA, GRĂDINA EUROPEI. DESCOPERĂ COMORILE ROMÂNIEI, ediția Ploiești.

crucea caraimanMaestrul Nicolae Voiculeţ, alături de orchestra sa, va susţine un recital la aproape 2.300 de metri altitudine, în apropierea Crucii de pe Caraiman. Prin concertul „România din inima mea", artistul vrea să promoveze Crucea Eroilor Neamului. Monumentul, inaugurat în urmă cu aproape 90 de ani, a intrat recent în Cartea Recordurilor, fiind în mod oficial declarat cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.

vernisaj tudor zbarneaPână la finalul lunii septembrie, ploieștenii au ocazia să vadă, pe simezele Muzeului Județean de Artă Prahova, o expoziție de pictură pe cât de originală, pe atât de provocatoare. Picturile aparțin artistului Tudor Zbârnea, director al Muzeului Național de Artă al Moldovei, supranumit de critici „pictorul de idei".

vernisaj florica ionescuDoi artiști plastici prahoveni, mamă și fiu, Florica Ionescu și Alexandru Ionescu, expun, în această perioadă, pictură, pe simezele Galeriei de Artă din Ploiești. Tușurile delicate ale artistei se îmbină perfect cu peisajele tânărului pictor.

Nasterea-Maicii-DomnuluiLa 8 septembrie, întreaga creştinătate celebrează Naşterea Maicii Domnului, prima sărbătoare importantă din cursul Noului An Bisericesc, care începe la data de 1 septembrie.

tudor zbarneaVineri, 5 septembrie 2014, la ora 14.00, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus" organizează vernisajul expoziţiei de pictură a artistului plastic Tudor Zbârnea, director al Muzeului Național de Artă al Republicii Moldova.

galeria-de-artaJoi, 4 septembrie, la ora 17.00, Galeria de Artă din Ploiești este gazda vernisajului care va deschide expoziția de pictură a artiștilor plastici Florica Ionescu și Alexandru Ionescu.