APH Cultural

APH Cultural

bust caragiale ploiestiPrimăria municipiului Ploieşti, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova, prin Biblioteca Judeţeană "Nicolae Iorga" şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova – Casa Memorială I.L.Caragiale, organizează manifestarea prilejuită de împlinirea a 163 de ani de la naşterea marelui dramaturg Ion Luca Caragiale.

Read more: 163 de la nașterea lui Caragiale: Manifestări în Ploiești
APH Cultural

concurs caragiale contemporanul nostruConcursul interjudeţean interpretare a personajelor caragialiene, intitulat „Caragiale, contemporanul nostru", are loc la Muzeul dedicat scriitorului, din Ploieşti, în perioada 24-25 ianuarie 2015, începând cu ora 09.00.

Read more: MUZEUL „I. L. CARAGIALE” PLOIEŞTI: Concursul de personaje va putea fi urmărit pe site-ul Muzeului...
APH Cultural

manastirea zamfira biserica pictura grigorescuAşezământ monahal de la jumătate secolului al XIX-lea, Mănăstirea Zamfira include prima biserică pictată în întregime de marele pictor Nicolae Grigorescu. Lăcaşul de cult se află într-o stare avansată de degradare, motiv pentru care unica pictură „în frescă" a lui Grigorescu se poate pierde pentru totdeauna. Reprezentanţii Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus" au lansat un apel public de salvare a acestui important monument istoric de clasă A (naţional şi internaţional). Iată comunicatul din partea Muzeului.

Read more: Muzeul Județean de Artă Prahova: APEL PENTRU SALVAREA PICTURII UNICE DE LA MĂNĂSTIREA ZAMFIRA!
APH Cultural

CONCERT ATENEUL ROMAN FOTO DANIEL ANGELESCUSărbătoarea împlinirii a douăzeci și cinci de ani de la întoarcerea în țară a primului membru al Familiei Regale, după o absență de patruzeci și doi de ani, a fost împărtășită de întreaga societate. Patru evenimente publice au fost organizate de Casa Regală cu această ocazie.

Read more: CASA REGALĂ: Spectacol de Gală organizat cu ocazia celebrării a 25 de ani de la sosirea în țară...
APH Cultural

palatul culturiiVineri, 23 ianuarie, Asociaţia Judeţeană Cultul Eroilor Prahova (AJCE) organizează la Palatul Culturii din Ploieşti, Sala „Marea Unire", în cooperare cu Prefectura Jud. Prahova, Consiliul Judeţean Prahova, Primăria Municipiului Ploieşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, o manifestare dedicată Unirii Principatelor Romane.

Read more: Ziua UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE, marcată de Asociaţia Judeţeană Cultul Eroilor Prahova
APH Cultural

muzeul de istorie ploiestiMuzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova găzduieşte sâmbătă, 24 ianuarie 2015, de la ora 11.00, ceremonia oficială dedicată Unirii Principatelor Române. Cu această ocazie vor fi susţinute alocuţiuni de către oficialităţile judeţene şi locale şi se vor depune flori.

Read more: UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE: PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR CULTURALE DEDICATE ZILEI DE 24 IANUARIE
APH Cultural

depuneri flori eminescu 15 ian 2015Astăzi, în jurul orei 10.00, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, ai Primăriei Ploieşti, ai direcţiilor subordonate şi instituţiilor de cultură au fost prezenţi la depunerile de corane şi flori care au avut loc la statuile lui Nicolae Iorga, I. L. Caragiale, Nicolae Simache, Ienăchiță Văcărescu, dar şi la statuia poetului Mihai Eminescu din Cerul Civic, de la naşterea căruia se împlinesc 165 de ani.

Read more: ZIUA CULTURII NAŢIONALE: Depuneri de flori şi coroane la statuile personalităţilor. GALERIE FOTO
APH Cultural

muzeul de istorie ploiestiLa Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, din Ploiești, va fi aniversată joi, 15 ianuarie 2015, ora 10.00, cea de a V-a ediție a Zilei Culturii Naționale, prin vernisarea expoziției temporare „Personalități culturale – restituiri documentare", dedicată acestui eveniment.

Read more: MUZEUL JUDEȚEAN DE ISTORIE ȘI ARHEOLOGIE PRAHOVA: Programul activităților de Ziua Culturii...
Joomla SEF URLs by Artio