APH Cultural

APH Cultural

stema romaniei icrlondraPagina romaniacentenary.org, realizată de Institutul Cultural Român din Londra cu prilejul Centenarului, folosește o stemă greșită a României. Simbolul este lipsit de unul dintre principalele elemente, coroana de oțel, și apare de mai multe ori pe portalul care se vrea o sinteză a evenimentelor ce au dus la crearea României Mari.

Read more: Institutul Cultural Român din Londra folosește, pe pagina dedicată Centenarului, o stemă greșită a...
APH Cultural

teatrul toma caragiuTeatrul „Toma Caragiu” Ploiesti, alaturi de Asociatia Culturala Viitor Art, participa, in calitate de partener, la implementarea proiectului care urmeaza sa se desfasoare in perioada 15 iulie – 15 noiembrie 2018, proiect propus spre finantare, in cadrul sesiunii II -2018, prin programul de finantari pentru proiecte culturale derulat de AFCN, Administratia Fondului Cultural National.

Read more: Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti , partener în cadrul unui proiect AFCN
APH Cultural

festival teatru imagianrium

Timp de o săptămână, Ploieștiul, cu spectatorii săi de toate vârstele, intră în lumea "Imaginarium". Teatrul "Toma Caragiu"  pune bazele unei noi și frumoase tradiții, odată cu prima ediție a Festivalului de teatru pentru copii și tineret.

Read more: De luni, Ploieștiul intră în lumea "IMAGINARIUM". Astăzi începe prima ediție a Festivalului de...
APH Cultural

noaptea muzeelor 2018Muzeele din Prahova care vor rămâne deschise pentru vizitare, sâmbătă seară, cu prilejul ediției din 2018 a Nopții Europene a Muzeelor, au stabilit un program special pentru oaspeții care le vor trece pragul după lăsarea întunericului.

Read more: Programul obiectivelor din Prahova care pot fi vizitate gratuit, pe 19 mai, de Noaptea Europeană a...
APH Cultural

festival teatru imagianriumTeatrul "Toma Caragiu" marchează, anul acesta, încă o frumoasă premieră. Din 2018, la Ploiești are loc și varianta pentru copii a festivalului de teatru, organizat deja de vreme bună în municipiu și devenit un eveniment de referință la nivel național. "Imaginarium" va reuni reprezentații pentru cei mai mici dintre spectatori, spectacole pentru adolescenți, ateliere și evenimente stradale.

Read more: Festival de teatru pentru copii și tineret, la Ploiești, în perioada 21-27 mai. Trupe din toată...
APH Cultural

MIhai Stanescu expCaricaturistul român Mihai Stănescu, ale cărui lucrări au fost interzise de Nicolae Ceauşescu, a murit la vârsta de 78 de ani, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după o suferinţă îndelungată. Anunţul a fost făcut de fiica artistului, Daiana Stănescu, pentru Realitatea.net. Aceasta a precizat că tatăl său s-a retras din activitate şi de pe scena publică în urmă cu trei ani şi jumătate. Ea a cerut discreţia presei şi a opiniei publice.

Read more: Prahoveanul INTERZIS de regimul Ceauşescu a încetat din viaţă