Vineri, 15 Decembrie 2017
 

APH Cultural

vacanta muzeu 2Programul „Vacanța la Muzeu" este destinat copiilor de la 7 la 14 ani, indiferent de aptitudini și se desfășoară în perioada 1 iulie – 29 august 2014, de marți până vineri.

sanzaieneÎn fiecare an, pe 24 iunie, românii sărbătoresc Sânzienele. Din bătrâni, se crede că noaptea care precede această zi este magică, minunile sunt posibile, iar forțele benefice și cele negative ajung la apogeu. În Moldova, creștinii ortodocși se roagă la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, sperând să scape de necazuri și boli.

rusalii iele zaneÎn noaptea de Rusalii nu este bine să dormi sub cerul liber sau să te duci la fântână, deoarece pot să căzi pradă farmecelor rusaliilor. Acestea sunt, în credinţa populară, spiritele morţilor care, după ce au părăsit mormintele la Joimari şi au petrecut Paştele cu cei vii, refuză să se mai întoarcă în locaşurile lor subpământene şi încep să facă rele oamenilor. În unele zone, se spune că rusaliile sunt un fel de zâne, ca și ielele.

muzeul de istorie ploiestiÎn perioada iulie-august 2014, copiii sunt așteptați să participe la programele de vacanță desfășurate în muzeele aflate în subordinea Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Iată calendarul acțiunilor estivale.

festival sinaiaCea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret "Primavera " se desfăşoară anul acesta în perioada 5-8 iunie, la Sinaia. Primavera este un festival naţional de teatru pentru tineri (liceeni şi elevi de gimnaziu), cel mai popular eveniment de acest gen din Prahova.

simpozion 143 ani nastere iorgaJoi, 5 iunie, la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga" din Ploiești, dar și la Muzeul memorial din Vălenii de Munte care poartă numele istoricului, sunt organizate evenimente prin care va fi marcată împlinirea a 143 de ani de la nașterea marelui om de cultură.

ionut dolanescu scenaCea de-a XV-a ediţie a seriei de evenimente dedicate Zilei Comunei Drajna va avea loc în perioada 31 mai - 1 iunie. Cap de afiş în seria de spectacole organizate cu acest prilej va fi cunoscutul interpret de muzică populară, Ionuţ Dolănescu.

alex stefanescu la MNLR 2014„Texte care n-au folosit la nimic" şi „Un scriitor, doi scriitori" sunt cele două volume pe care cunoscutul critic literar Alex Ștefănescu le va lansa la Bookfest 2014.

BOOKFEST 2014 EDITIA A IX-A Cea de-a IX-a ediție a Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2014, organizat de Asociația Editorilor din România, se va desfășura la Romexpo, în perioada 28 mai-1 iunie 2014. Anul acesta, Polonia este oaspetele de onoare al festivalului, care va fi reprezentată de către Institutul Polonez din București.

casa domneasca brebuVineri, 23 mai 2014, începând cu ora 10.00, la Muzeul „Casa Domnească" Brebu, din comuna prahoveană Brebu, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, va avea loc prima ediție a sesiunii naționale de comunicări științifice „Ev mediu românesc", desfășurată sub egida Anului Brâncoveanu.

festival teatru 2014 conf de presaFestivalul de Teatru „Toma Caragiu" 2014 se va desfășura, la Ploiești, în perioada 30 mai – 6 iunie, după un nou concept și o structură cu totul nouă pentru ploieșteni. Cu un buget restrâns și numai o scenă pentru desfășurarea spectacolelor, noul concept de festival aduce în atenția publicului, pe lângă piese noi, moderne, și regizorul, prin întâlnirea cu tinerii creatori de teatru din țară.