Miercuri, 13 Decembrie 2017
 

APH Cultural

Cu prilejul deschiderii celei de-a 68-a stagiuni a Teatrului "Toma Caragiu", reprezentanții instituției de cultură au făcut publice și primele detalii cu privire la noua ediție a Festivalului de Teatru.

A 65-a stagiune din istoria Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploieşti începe pe 14 septembrie, iar pentru evenimentul de deschidere conducerea instituției a ales un concert extraordinar.

Conducerea Teatrului "Toma Caragiu" a anunțat deschiderea unei noi stagiuni, cea de-a 68-a din istoria instituției de cultură ploieștene.

Continuarea celebrei ecranizări după romanul lui Marin Preda, în regia lui Stere Gulea, va aduce pe ecrane nume mari ale filmului și teatrului românesc.

Televiziunea History difuzează, marți seară, documentarul „Regele care l-a păcălit pe Hitler", o producție despre lovitura de stat din 23 august 1944, în urma căreia durata celui de-Al Doilea Război Mondial a fost scurtată cu peste 200 de zile.

Deschiderea oficială a Cursurilor de Vară în cadrul celei de-a 64-a ediții a Universităţii Populare "Nicolae Iorga" de la Vălenii de Munte a avut loc duminică, în prezența mai multor oficialități, locale, județene și naționale.

Zilele Culturii la Bușteni, derulate sub titlul "Sărbătoarea Sfinxului", au ajuns la a X-a ediție și promit, prin programul atent ales și deosebit de variat, să fie o încântare pentru ochi, minte și suflet, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată, în ultimul deceniu.

Ajuns la a XVIII-a ediție, Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii" va confirma, și în acest an, statutul căpătat în aproape două decenii, acela de a fi cea mai importantă platformă de formare și promovare a tinerilor muzicieni din România.

74 de ani de la cel mai mare bombardament din al Doilea Război Mondial, derulat asupra Ploieştiului de americani

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 01 August 2017 15:55  |  Category: APH Cultural

La 1 august 1943, aviaţia americană a pus în practică operaţiunea "Tidal Wave", cea mai amplă şi costisitoare acţiune de bombardament din al Doilea Război Mondial, concentrată asupra rafinăriilor din Ploieşti şi din împrejurimi. În ciuda unor pierderi importante de vieţi omeneşti şi aparatură, bombardiere Statelor Unite au produs pagube considerabile în Ploieşti, reducând, cel puţin pe termen scurt, producţia de petrol şi distrugând mai multe instalaţii, dar şi clădiri istorice din oraş care au devenit victime colaterale.

Ministrul Culturii vrea renegocierea prețului Cumințeniei Pământului

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 18 July 2017 15:55  |  Category: APH Cultural

lucian romascanuCuminţenia Pământului nu merită 11 milioane de euro, ci mai puţin de jumătate, spune ministrul Culturii. În emisiunea "În faţa ta", Lucian Romaşcanu a declarat că şi-ar dori să renegocieze cu proprietarii preţul operei lui Constantin Brâncuşi. 

Patru concerte de excepție vor avea loc, la Sinaia, în perioada 19 - 23 iulie, în cadrul unei noi ediții a EUROPAfest Summer Edition.