Luni, 26 Iunie 2017
 

APH Cultural

A doua ediție a festivalului „Prahova iubește Basarabia" s-a desfășurat în weekendul 9-11 septembrie

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 11 September 2016 19:31  |  Category: APH Cultural

prahova iubeste basarabia festivalCea de-a doua ediție a festivalului de folclor ,,Prahova iubește Basarabia" a debutat vineri, 9 septembrie 2016 pe scena amplasată lângă Palatul Culturii din Ploiești și s-a bucurat de prezența unui numeros public și a mai multor oficialități.

Au început înscrierile pentru Festivalul Castanilor. Vezi condițiile de participare și termenul de depunere al dosarelor

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 17 August 2016 20:52  |  Category: APH Cultural

fest castanilorPrimăria Municipiului Ploieşti, prin Casa de Cultură „I.L.Caragiale, anunţă că au început înscrierile pentru Concursul Naţional de Muzică Folk "Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre", ediţia a XVII-a, concurs care se va desfăşura în perioada 7-8 octombrie 2016.

All Apollo's Children, micii ploieșteni care au adus cel mai mare premiu la secțiunea „SHOW" a Festivalului Național Mamaia Copiilor

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 27 July 2016 16:27  |  Category: APH Cultural

All Apollos ChildrenSUCCES ploieștean: Grupul All Apollo's Children a obtinut premiul I la secțiunea SHOW a Festivalului Național Mamaia Copiilor. Desfășurat între 18 și 24 iulie 2016, Festivalul National de Interpretare si Creatie Mamaia Copiilor este unul din cele mai importante festivaluri de la noi din țară.

Ploieșteanca Larisa Petre, în vârstă de șapte ani, pe podiumul Festivalului Mamaia Copiilor

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 26 July 2016 15:56  |  Category: APH Cultural

larisa petre mamaia copiilorPloieștiul a strălucit, în acest an, la Mamaia Copiilor (21-24 iulie). La numai 7 ani, Larisa Petre a câștigat premiul al III-lea la secțiunea Creație, una dintre cele mai dificile probe ale concursului.

Doliu în lumea teatrului: A murit marele actor Radu Beligan

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 20 July 2016 16:22  |  Category: APH Cultural

radu beliganMarele actor român Radu Beligan a murit miercuri, la Spitalul Elias, în jurul orei 13.00, la vârsta de 97 de ani. El a fost cel mai longeviv actor aflat încă în activitate pe scena de teatru.

Weekend de filme la Câmpina: o avanpremieră și invitați speciali la Festivalul de Film Tenaris CineLatino

Written by Administrator  |  Created on Friday, 08 July 2016 11:13  |  Category: APH Cultural

CINELATINO CAMPINAÎn acest weekend, festivalul Tenaris Cinelatino revine la Câmpina și propune două seri cu filme din România și America Latină, dar și întâlniri cu actori și profesioniști din lumea filmului. Proiecțiile vor avea loc în parcul „La Soldat" și sunt deschise tuturor celor interesați, intrarea fiind liberă.

Lucian Avramescu și-a lansat cele mai recente creații la Ploiești

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 26 June 2016 15:49  |  Category: APH Cultural

lucian avramescuPoetul Lucian Avramescu și-a lansat vineri seară, 24.06.2016, la Ploiești, volumele "Bucurii cu poezii" și "Să strigi femeia pe numele ei de vers", lansarea având loc în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia sfârșitului anului școlar de elevii claselor a III-a B și a VI-a B, din cadrul Școlii Gimnaziale "Sfânta Vineri" din Ploiești.

Trupa americana Vocal Trash pe scena Teatrului Toma Caragiu

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 31 May 2016 22:03  |  Category: APH Cultural

teatrul toma caragiuTeatrul Toma Caragiu în parteneriat cu Ambasada SUA la București invită publicul joi, 9 iunie, de la ora 19.00, la spectacolul extraordinar al trupei americane VOCAL TRASH.

S-a mai stins o stea a muzicii mondiale. A murit Prince. Avea 57 de ani

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 21 April 2016 21:06  |  Category: APH Cultural

princeCântăreţul american Prince a murit, la vârsta de 57 de ani, anunţă surse citate de site-ul american TMZ. Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul "1999", lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Prince Rogers Nelson a fost găsit mort în studioul său de înregistrări, situat în curtea reşedinţei sale din Paisley Park, Minnesota.

De ce cântă Stradivarius pentru Roșia Montană. Interviu cu violonistul Răzvan Stoica

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 09 April 2016 15:06  |  Category: APH Cultural

violonistul-razvan-stoicaPe 18 aprilie, violonistul Răzvan Stoica, împreună cu sora lui, Andreea, la pian, vor concerta la Ateneul Român. Scopul concertului este de a strânge fonduri pentru susținerea proiectului "Adoptă o Casă la Roșia Montană", în cadrul căruia, cu ajutorul voluntarilor sunt restaurate clădiri din localitate și integrate într-o utilizare comunitară – a localnicilor care le dețin, dar și a celor care vin la Roșia Montană - detalii despre proiect.

Festivalul Internațional de Poezie Nichita Stănescu – ziua decernării premiilor

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 31 March 2016 18:58  |  Category: APH Cultural

nichita stanescuJoi, 31 martie 2016, în ultima zi a Festivalului Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu" – ediţia a XXVIII – a, la Muzeul Memorial „Nichita Stănescu" a avut loc festivitatea de decernare a premiilor festivalului. Ediţia aceasta, Consiliul Judeţean a decernat Marele Premiu „Nichita Stănescu" poetei Carolina Ilica şi Premiul pentru promovarea operei lui Nichita Stănescu traducătorului sârb Dejan Mastilovic. Premiile au fost înmânate de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Andrei Toader.