Miercuri, 22 Noiembrie 2017
 

APH Cultural

Taxe de intrare noi, la peste 20 de muzee din Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 01 June 2017 16:30  |  Category: APH Cultural

Muzeul-Judetean-de-Stiintele-Naturii-PrahovaConsilierii judeţeni au aprobat, miercuri, noile tarife care se vor practica la unităţile culturale din Prahova. Pe listă se află peste 20 de muzee aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Cel mai scump bilet de acces, pentru adulţi, va fi de 16 lei, la Complexul "Nicolae Iorga" din Vălenii de Munte, iar cel mai ieftin va fi de 3 lei, în cazul mai multor unităţi muzeale. În proiectul de hotărâre adoptat ieri se mai remarcă, însă, faptul că reprezentanţii multor muzee nu au prevăzut şi reduceri pentru grupurile organizate.

Cunoscutul artist Emy Drăgoi revine, în această săptămână, la Ploiești, cu un proiect inedit care combină sonoritățile din perioada interbelică si mult iubitele armonii romantice de secol XIX.

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova organizează joi, prin secțiile sale, o serie de evenimente, în parteneriat cu alte instituții din județ, pentru marcarea cele de-a 40-a ediții a acestei sărbători dedicate instituțiilor de cultură.

13 muzee din Prahova și-au anunțat participarea, până acum, la Noaptea Muzeelor 2017. Este vorba despre instituții de cultură din Ploiești, Câmpina, Sinaia, Bușteni, Vălenii de Munte, Brebu și Bucov.

Unul dintre cele mai frumoase concerte ale acestei stagiuni are loc joi seară, începând cu ora 19.00, la Filarmonica din Ploiești.

ai carteElevii Colegiului Tehnic "Constantin Istrati" din Câmpina care au obținut premii la olimpiada pe județ au fost premiați de asociaţia "Ai Carte".

coloana infinituluiCasa de Cultură „Ion Luca Caragiale" a Municipiului Ploieşti a organizat luni, 27 februarie 2017, cea de-a doua ediţie a concursului de creaţie şi cultură generală „Brâncuşi – aproape de infinit".

Birocrații ADR își bat joc de patrimoniul național. Mănăstirea Zamfira riscă să piardă finanțarea de la Uniunea Europeană

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 18 February 2017 18:34  |  Category: APH Cultural

zamfiraMănăstirea Zamfira, aflată într-un grad avansat de degradare, mai ales la capitolul picturii realizate de Grigorescu, riscă să piardă finanțarea europeană, după ce a aparut o neconcordanță legată de o semnătura pe cererea de finanțare, titrează jurnaliștii observatorulph.ro

Alpin Film Festival 2017 aduce cultura montană și distracția în Brașov, Predeal și Bușteni

Written by Administrator  |  Created on Friday, 20 January 2017 19:49  |  Category: APH Cultural

alpin film festivalAlpin Film Festival editia a II-a , festival internațional de film, carte și fotografie destinat promovării culturii și civilizației montane , va avea loc în perioada 23-29 ianuarie în Brașov, Predeal și Bușteni. Intrarea la evenimentele celei de-a doua ediții a festivalului este liberă.

Spectacol de comedie: Alexandru Bindea, pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe" din Bușteni

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 12 November 2016 16:49  |  Category: APH Cultural

busteni spectacol alexandru bindeaSub bagheta celebrului actor Alexandru Bindea, Centrul Cultural „Aurel Stroe" din Buşteni a găzduit joi seara, 10 noiembrie, ora 18:00, un foarte savuros spectacol de comedie, al cărui titlu spune totul: „Sufrageria mă-sii de viaţă!"

Manifestarea, desfăşurată sub egida Teatrului „Alexandru Davila" din Piteşti, a fost apreciată de public la scenă deschisă, sala de spectacole a centrului cultural din Buşteni devenind realmente neîncăpătoare.
Spectacolul a fost oferit publicului de către Primăria Buşteni, iar aplauzele au răsunat necontenit.
La sfârşitul spectacolului, primarul orașului Bușteni, Emanoil Savin, a oferit tuturor actorilor care au evoluat pe scenă buchete de trandafiri în culorile tricolorului.