Duminică, 23 Iulie 2017
 

APH Cultural

Lucian Avramescu și-a lansat cele mai recente creații la Ploiești

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 26 June 2016 15:49  |  Category: APH Cultural

lucian avramescuPoetul Lucian Avramescu și-a lansat vineri seară, 24.06.2016, la Ploiești, volumele "Bucurii cu poezii" și "Să strigi femeia pe numele ei de vers", lansarea având loc în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia sfârșitului anului școlar de elevii claselor a III-a B și a VI-a B, din cadrul Școlii Gimnaziale "Sfânta Vineri" din Ploiești.

Trupa americana Vocal Trash pe scena Teatrului Toma Caragiu

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 31 May 2016 22:03  |  Category: APH Cultural

teatrul toma caragiuTeatrul Toma Caragiu în parteneriat cu Ambasada SUA la București invită publicul joi, 9 iunie, de la ora 19.00, la spectacolul extraordinar al trupei americane VOCAL TRASH.

S-a mai stins o stea a muzicii mondiale. A murit Prince. Avea 57 de ani

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 21 April 2016 21:06  |  Category: APH Cultural

princeCântăreţul american Prince a murit, la vârsta de 57 de ani, anunţă surse citate de site-ul american TMZ. Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul "1999", lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Prince Rogers Nelson a fost găsit mort în studioul său de înregistrări, situat în curtea reşedinţei sale din Paisley Park, Minnesota.

De ce cântă Stradivarius pentru Roșia Montană. Interviu cu violonistul Răzvan Stoica

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 09 April 2016 15:06  |  Category: APH Cultural

violonistul-razvan-stoicaPe 18 aprilie, violonistul Răzvan Stoica, împreună cu sora lui, Andreea, la pian, vor concerta la Ateneul Român. Scopul concertului este de a strânge fonduri pentru susținerea proiectului "Adoptă o Casă la Roșia Montană", în cadrul căruia, cu ajutorul voluntarilor sunt restaurate clădiri din localitate și integrate într-o utilizare comunitară – a localnicilor care le dețin, dar și a celor care vin la Roșia Montană - detalii despre proiect.

Festivalul Internațional de Poezie Nichita Stănescu – ziua decernării premiilor

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 31 March 2016 18:58  |  Category: APH Cultural

nichita stanescuJoi, 31 martie 2016, în ultima zi a Festivalului Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu" – ediţia a XXVIII – a, la Muzeul Memorial „Nichita Stănescu" a avut loc festivitatea de decernare a premiilor festivalului. Ediţia aceasta, Consiliul Judeţean a decernat Marele Premiu „Nichita Stănescu" poetei Carolina Ilica şi Premiul pentru promovarea operei lui Nichita Stănescu traducătorului sârb Dejan Mastilovic. Premiile au fost înmânate de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Andrei Toader.

Ana Blandiana a fost desemnată "Poetul European al Libertăţii"

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 20 March 2016 15:50  |  Category: APH Cultural

ana blandianaAna Blandiana a câştigat marele premiu al competiţiei "Poetul European al Libertăţii" cu volumul "Patria mea A4", care a apărut în traducere Joannei Kornaś-Warwas în limba poloneză, în luna ianuarie 2016, premiul fiind acordat şi traducătoarei, conform regulamentului.

Statul român a cumpărat "Cuminţenia Pământului". Câte milioane de euro vom plăti pentru sculptura lui Brâncuşi

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 16 March 2016 22:41  |  Category: APH Cultural

cumintenia pamantuluiMinistrul Culturii a anunţat, miercuri,că proprietarii sculpturii lui Brâncuşi,"Cuminţenia Pământului", au acceptat oferta de achiziţie de 11 milioane de euro propusă de comisia de negociere mandatată de Guvern, Executivul plătind jumătate din sumă, restul, MC prin subscripţie publică naţională.

Muzeul Județean de Istorie: Vernisajul expoziției ,,Nicolae Titulescu – un diplomat român de anvergură europeană''

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 01 March 2016 20:32  |  Category: APH Cultural

Nicolae-TitulescuMuzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploieşti organizează vineri, 4 martie 2016, ora 10.00, vernisajul expoziției lunii martie, ,,Nicolae Titulescu – un diplomat român de anvergură europeană''.

Teatrul Toma Caragiu își reia reprezentațiile cu public în data de 19 februarie. Programul spectacolelor

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 09 February 2016 15:49  |  Category: APH Cultural

teatrul toma caragiuÎncepând cu data de vineri, 19 februarie, Teatrul Toma Caragiu își va relua reprezentațiile cu public în sala teatrului, se anunță într-un comunicat de presă al instituției. 

Live streaming: Fanii Metallica pot urmări online gratuit concertul "The Night Before" de pe 6 februarie

Written by Administrator  |  Created on Friday, 05 February 2016 09:57  |  Category: APH Cultural

MetallicaConcertul pe care Metallica îl va susține în San Francisco, înainte de Super Bowl, va putea fi urmărit online gratuit. Show-ul va fi transmis live pe site-ul formației, titrează portalul infomusic.ro

Moartea lui David Bowie: Artişti şi celebrităţi deplâng dispariţia unui "geniu pop" şi a unui "erou"

Written by Administrator  |  Created on Monday, 11 January 2016 15:07  |  Category: APH Cultural

bowieLegendarul David Bowie a murit duminică şi a fost nevoie doar de câteva minute după anunţul morţii sale pentru ca reprezentanţii industriei muzicale, vedete de la Hollywood, dar şi politicieni de marcă să ia cu asalt reţelele de socializare pentru a-şi exprima regretul faţă de decesul starului.