Duminică, 17 Decembrie 2017
 

APH Cultural

coloana infinituluiCasa de Cultură „Ion Luca Caragiale" a Municipiului Ploieşti a organizat luni, 27 februarie 2017, cea de-a doua ediţie a concursului de creaţie şi cultură generală „Brâncuşi – aproape de infinit".

Birocrații ADR își bat joc de patrimoniul național. Mănăstirea Zamfira riscă să piardă finanțarea de la Uniunea Europeană

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 18 February 2017 18:34  |  Category: APH Cultural

zamfiraMănăstirea Zamfira, aflată într-un grad avansat de degradare, mai ales la capitolul picturii realizate de Grigorescu, riscă să piardă finanțarea europeană, după ce a aparut o neconcordanță legată de o semnătura pe cererea de finanțare, titrează jurnaliștii observatorulph.ro

Alpin Film Festival 2017 aduce cultura montană și distracția în Brașov, Predeal și Bușteni

Written by Administrator  |  Created on Friday, 20 January 2017 19:49  |  Category: APH Cultural

alpin film festivalAlpin Film Festival editia a II-a , festival internațional de film, carte și fotografie destinat promovării culturii și civilizației montane , va avea loc în perioada 23-29 ianuarie în Brașov, Predeal și Bușteni. Intrarea la evenimentele celei de-a doua ediții a festivalului este liberă.

Spectacol de comedie: Alexandru Bindea, pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe" din Bușteni

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 12 November 2016 16:49  |  Category: APH Cultural

busteni spectacol alexandru bindeaSub bagheta celebrului actor Alexandru Bindea, Centrul Cultural „Aurel Stroe" din Buşteni a găzduit joi seara, 10 noiembrie, ora 18:00, un foarte savuros spectacol de comedie, al cărui titlu spune totul: „Sufrageria mă-sii de viaţă!"

Manifestarea, desfăşurată sub egida Teatrului „Alexandru Davila" din Piteşti, a fost apreciată de public la scenă deschisă, sala de spectacole a centrului cultural din Buşteni devenind realmente neîncăpătoare.
Spectacolul a fost oferit publicului de către Primăria Buşteni, iar aplauzele au răsunat necontenit.
La sfârşitul spectacolului, primarul orașului Bușteni, Emanoil Savin, a oferit tuturor actorilor care au evoluat pe scenă buchete de trandafiri în culorile tricolorului.

A doua ediție a festivalului „Prahova iubește Basarabia" s-a desfășurat în weekendul 9-11 septembrie

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 11 September 2016 19:31  |  Category: APH Cultural

prahova iubeste basarabia festivalCea de-a doua ediție a festivalului de folclor ,,Prahova iubește Basarabia" a debutat vineri, 9 septembrie 2016 pe scena amplasată lângă Palatul Culturii din Ploiești și s-a bucurat de prezența unui numeros public și a mai multor oficialități.

Au început înscrierile pentru Festivalul Castanilor. Vezi condițiile de participare și termenul de depunere al dosarelor

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 17 August 2016 20:52  |  Category: APH Cultural

fest castanilorPrimăria Municipiului Ploieşti, prin Casa de Cultură „I.L.Caragiale, anunţă că au început înscrierile pentru Concursul Naţional de Muzică Folk "Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre", ediţia a XVII-a, concurs care se va desfăşura în perioada 7-8 octombrie 2016.

All Apollo's Children, micii ploieșteni care au adus cel mai mare premiu la secțiunea „SHOW" a Festivalului Național Mamaia Copiilor

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 27 July 2016 16:27  |  Category: APH Cultural

All Apollos ChildrenSUCCES ploieștean: Grupul All Apollo's Children a obtinut premiul I la secțiunea SHOW a Festivalului Național Mamaia Copiilor. Desfășurat între 18 și 24 iulie 2016, Festivalul National de Interpretare si Creatie Mamaia Copiilor este unul din cele mai importante festivaluri de la noi din țară.

Ploieșteanca Larisa Petre, în vârstă de șapte ani, pe podiumul Festivalului Mamaia Copiilor

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 26 July 2016 15:56  |  Category: APH Cultural

larisa petre mamaia copiilorPloieștiul a strălucit, în acest an, la Mamaia Copiilor (21-24 iulie). La numai 7 ani, Larisa Petre a câștigat premiul al III-lea la secțiunea Creație, una dintre cele mai dificile probe ale concursului.

Doliu în lumea teatrului: A murit marele actor Radu Beligan

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 20 July 2016 16:22  |  Category: APH Cultural

radu beliganMarele actor român Radu Beligan a murit miercuri, la Spitalul Elias, în jurul orei 13.00, la vârsta de 97 de ani. El a fost cel mai longeviv actor aflat încă în activitate pe scena de teatru.

Weekend de filme la Câmpina: o avanpremieră și invitați speciali la Festivalul de Film Tenaris CineLatino

Written by Administrator  |  Created on Friday, 08 July 2016 11:13  |  Category: APH Cultural

CINELATINO CAMPINAÎn acest weekend, festivalul Tenaris Cinelatino revine la Câmpina și propune două seri cu filme din România și America Latină, dar și întâlniri cu actori și profesioniști din lumea filmului. Proiecțiile vor avea loc în parcul „La Soldat" și sunt deschise tuturor celor interesați, intrarea fiind liberă.

Lucian Avramescu și-a lansat cele mai recente creații la Ploiești

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 26 June 2016 15:49  |  Category: APH Cultural

lucian avramescuPoetul Lucian Avramescu și-a lansat vineri seară, 24.06.2016, la Ploiești, volumele "Bucurii cu poezii" și "Să strigi femeia pe numele ei de vers", lansarea având loc în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia sfârșitului anului școlar de elevii claselor a III-a B și a VI-a B, din cadrul Școlii Gimnaziale "Sfânta Vineri" din Ploiești.