Miercuri, 28 Iunie 2017
 

APH Cultural

Elevă prahoveancă, olimpică internațională la Filosofie

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 21 May 2015 19:45  |  Category: APH Cultural

Anda-Zahiu-medalie-bronnzOlimpicii români şi-au trecut în palmares două medalii de bronz la a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, desfăşurată în perioada 14-18 mai, la Tartu (Estonia).

Penitenciarul Ploiești - concert muzical caritabil „Flori de mai pe portativ" / Va cânta și un grup vocal format din persoane încarcerate

Written by Administrator  |  Created on Monday, 18 May 2015 15:28  |  Category: APH Cultural

penitenciar ploiestiLuni, 18 mai 2015, orele 18,00, la Cercul Militar Ploiești, Penitenciarul Ploieşti în parteneriat cu Fundația "Pater Noster", organizează Concertul muzical caritabil „Flori de mai pe portativ", se anunță într-un comunicat de presă al instituției.

Se pun în vânzare biletele pentru a cincea ediție a Festivalului de Teatru Toma Caragiu Ploiești

Written by Administrator  |  Created on Monday, 20 April 2015 18:49  |  Category: APH Cultural

teatrul toma caragiuÎn perioada 12 mai – 17 mai, Primăria Municipiului Ploiești, Teatrul Toma Caragiu și Asociația Culturală Viitor Art organizează cea de-a cincea ediție a Festivalului de Teatru Toma Caragiu.

Actorul Eusebiu Ştefănescu a murit

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 15 March 2015 11:49  |  Category: APH Cultural

eusebiu-stefanescuActorul Eusebiu Ştefănescu a murit, duminică, la vârsta de 70 de ani. Eusebiu Ştefănescu s-a născut la Ploieşti, în 1944. A fost actor al Teatrului din Ploieşti timp de 16 ani, apoi la Teatrul Mic şi la Teatrul Naţional din Capitală. Dumnezeu să îl odihnească!

un livre un jardinVicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader şi prefectul Judeţului Prahova, Rodica Paraschiv au avut miercuri, 25 februarie 2015 o întrevedere cu domnul Christophe Gigaudaut, consilier de cooperare al Ambasadei Franţei în România şi directorul Institutului Francez din România. Vizita oficialului francez are loc în contextul lansării proiectului ,,Un livre, un jardin"(O carte într-un parc), proiect ce se va desfăşura în intervalul martie - octombrie 2015, pentru a omagia 25 de ani de la înfiinţarea Alianţei Franceze Ploieşti.

Expoziție de cărți poștale vechi și fotografii ale Cabanei Omu, într-o expoziție organizată la Muzeul de Artă din Ploiești

Written by Administrator  |  Created on Friday, 20 February 2015 15:07  |  Category: APH Cultural

Artisti rotarieniO colecție impresionantă de fotografii și cărți poștale vechi ale Cabanei Omu, de pe platoul Bucegi, va putea fi admirată la Muzeul de Artă din Ploiești, în cadrul expoziției "Artiști rotarieni".

muzeul de ista ahreologieSâmbătă, 14 februarie, pe terenul pensiunii turistice „Ferma Dacilor", din comuna Gura Vadului, au fost descoperite două obiecte de valoare istorică deosebită.

masterclass CTP la PIFFUnul dintre evenimentele speciale ale Festivalului Internațional de Film de la Ploiești (PIFF) este masterclass-ul susținut de Cristian Tudor Popescu pe tema filmului științifico-fantastic, folosind secvențe din blockbuster-ul „Inception", regizat de Christopher Nolan.

cinema city afi palace ploiestiÎn perioada 19-22 februarie, la Cinema City din incinta AFI Palace Ploiești, va începe cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Film din municipiu (PIFF 2015). Anul acesta, spectatorii vor avea parte de scurtmetraje provocatoare, din toate genurile cinematografice.

intalnire elevi apor iorgaPeste 20 de tineri și-au sacrificat câteva ore din vacanța intersemestrială pentru dezvoltarea personală. La inițiativa lor, Asociația „Tinerii voluntari" din Valea Călugărească a organizat o întâlnire la care elevii să afle ce îi interesează: aspecte psihologice proprii vârstei, dar și noțiuni despre responsabilitatea proprie asupra sănătății.

umilinta de catalin apostolLuni, 2 februarie, începând cu ora 17.00, la Centrul dramatic „Mythos" Ploiești, cu sediul în Palatul Culturii, are loc un eveniment cultural deosebit: o seară de poezie, urmată de prezentarea unuia dintre cele mai apreciate filme românești.