APH Cultural

APH Cultural

Televiziunea History difuzează, marți seară, documentarul „Regele care l-a păcălit pe Hitler", o producție despre lovitura de stat din 23 august 1944, în urma căreia durata celui de-Al Doilea Război Mondial a fost scurtată cu peste 200 de zile.

Read more: „Regele care l-a păcălit pe Hitler“. Documentarul despre războiul secret dus de Regele Mihai...
APH Cultural

Zilele Culturii la Bușteni, derulate sub titlul "Sărbătoarea Sfinxului", au ajuns la a X-a ediție și promit, prin programul atent ales și deosebit de variat, să fie o încântare pentru ochi, minte și suflet, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată, în ultimul deceniu.

Read more: BUȘTENI: Sărbătoarea Sfinxului - un maraton cultural, în luna august, pe Valea Prahovei
APH Cultural

Ajuns la a XVIII-a ediție, Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii" va confirma, și în acest an, statutul căpătat în aproape două decenii, acela de a fi cea mai importantă platformă de formare și promovare a tinerilor muzicieni din România.

Read more: Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii" începe pe 8 august, la Sinaia. PROGRAMUL COMPLET
APH Cultural

La 1 august 1943, aviaţia americană a pus în practică operaţiunea "Tidal Wave", cea mai amplă şi costisitoare acţiune de bombardament din al Doilea Război Mondial, concentrată asupra rafinăriilor din Ploieşti şi din împrejurimi. În ciuda unor pierderi importante de vieţi omeneşti şi aparatură, bombardiere Statelor Unite au produs pagube considerabile în Ploieşti, reducând, cel puţin pe termen scurt, producţia de petrol şi distrugând mai multe instalaţii, dar şi clădiri istorice din oraş care au devenit victime colaterale.

Read more: 74 de ani de la cel mai mare bombardament din al Doilea Război Mondial, derulat asupra...
APH Cultural

Muzeul-Judetean-de-Stiintele-Naturii-PrahovaConsilierii judeţeni au aprobat, miercuri, noile tarife care se vor practica la unităţile culturale din Prahova. Pe listă se află peste 20 de muzee aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Cel mai scump bilet de acces, pentru adulţi, va fi de 16 lei, la Complexul "Nicolae Iorga" din Vălenii de Munte, iar cel mai ieftin va fi de 3 lei, în cazul mai multor unităţi muzeale. În proiectul de hotărâre adoptat ieri se mai remarcă, însă, faptul că reprezentanţii multor muzee nu au prevăzut şi reduceri pentru grupurile organizate.

Read more: Taxe de intrare noi, la peste 20 de muzee din Prahova