Vineri, 15 Decembrie 2017
 

APH Cultural

Manifestări artistice prezente la Arkadia ShortFest 2015, în orașul prahovean Băicoi

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 23 June 2015 22:47  |  Category: APH Cultural

Afis Arkadia Shortfest 2015 WEBFestivalul de Film Arkadia ShortFest 2015 va aduce în orășelul prahovean Băicoi nu doar competiția internațională de scurt-metraje, ci și o serie de alte activități dedicate lumii artistice. Începând cu 3 iulie, ora 17:00, pe toată durata Festivalului, într-un spațiu reinventat pentru această ocazie, vor fi deschise două expoziții de artă grafică și fotografie.

Recitaluri inedite la Sinaia: Orga construită în 1904 răsună, din nou, în Castelul Peleş

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 02 June 2015 17:23  |  Category: APH Cultural

Poster Festival de orga FinalStagiunea Sunetul Muzicii de la Castelul Peles ediția a V a, eveniment organizat de ExcesMusic și Muzeul Naţional Peleş, continuă cu primul Festival de Orgă prilejuit de recenta reconditionare a instrumentului istoric din sala de muzică a castelului.

Zilele Ploieștiului – programul din week-end

Written by Administrator  |  Created on Friday, 29 May 2015 19:41  |  Category: APH Cultural

artificiiSpectacole de teatru pentru toate vârstele, concerte incendiare, competiții sportive și premii pe măsură pentru participanți, muzee care își vor deschide porţile pentru toți cei interesați, flash-mob-uri, parade cu statui vivante, artiști pe catalige, muzică de fanfară, baloane colorate ce se vor lansa spre cer, serate culturale și multe alte momente pline de încântare - toate aceste manifestări au fost gândite și organizate de către municipalitate special pentru ploieșteni, în contextul "Zilelor Ploieștiului", eveniment cu tradiție organizat, anul acesta, în perioada 27 mai – 1 iunie.

Elevă prahoveancă, olimpică internațională la Filosofie

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 21 May 2015 19:45  |  Category: APH Cultural

Anda-Zahiu-medalie-bronnzOlimpicii români şi-au trecut în palmares două medalii de bronz la a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, desfăşurată în perioada 14-18 mai, la Tartu (Estonia).

Penitenciarul Ploiești - concert muzical caritabil „Flori de mai pe portativ" / Va cânta și un grup vocal format din persoane încarcerate

Written by Administrator  |  Created on Monday, 18 May 2015 15:28  |  Category: APH Cultural

penitenciar ploiestiLuni, 18 mai 2015, orele 18,00, la Cercul Militar Ploiești, Penitenciarul Ploieşti în parteneriat cu Fundația "Pater Noster", organizează Concertul muzical caritabil „Flori de mai pe portativ", se anunță într-un comunicat de presă al instituției.

Se pun în vânzare biletele pentru a cincea ediție a Festivalului de Teatru Toma Caragiu Ploiești

Written by Administrator  |  Created on Monday, 20 April 2015 18:49  |  Category: APH Cultural

teatrul toma caragiuÎn perioada 12 mai – 17 mai, Primăria Municipiului Ploiești, Teatrul Toma Caragiu și Asociația Culturală Viitor Art organizează cea de-a cincea ediție a Festivalului de Teatru Toma Caragiu.

Actorul Eusebiu Ştefănescu a murit

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 15 March 2015 11:49  |  Category: APH Cultural

eusebiu-stefanescuActorul Eusebiu Ştefănescu a murit, duminică, la vârsta de 70 de ani. Eusebiu Ştefănescu s-a născut la Ploieşti, în 1944. A fost actor al Teatrului din Ploieşti timp de 16 ani, apoi la Teatrul Mic şi la Teatrul Naţional din Capitală. Dumnezeu să îl odihnească!

un livre un jardinVicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader şi prefectul Judeţului Prahova, Rodica Paraschiv au avut miercuri, 25 februarie 2015 o întrevedere cu domnul Christophe Gigaudaut, consilier de cooperare al Ambasadei Franţei în România şi directorul Institutului Francez din România. Vizita oficialului francez are loc în contextul lansării proiectului ,,Un livre, un jardin"(O carte într-un parc), proiect ce se va desfăşura în intervalul martie - octombrie 2015, pentru a omagia 25 de ani de la înfiinţarea Alianţei Franceze Ploieşti.

Expoziție de cărți poștale vechi și fotografii ale Cabanei Omu, într-o expoziție organizată la Muzeul de Artă din Ploiești

Written by Administrator  |  Created on Friday, 20 February 2015 15:07  |  Category: APH Cultural

Artisti rotarieniO colecție impresionantă de fotografii și cărți poștale vechi ale Cabanei Omu, de pe platoul Bucegi, va putea fi admirată la Muzeul de Artă din Ploiești, în cadrul expoziției "Artiști rotarieni".

muzeul de ista ahreologieSâmbătă, 14 februarie, pe terenul pensiunii turistice „Ferma Dacilor", din comuna Gura Vadului, au fost descoperite două obiecte de valoare istorică deosebită.

masterclass CTP la PIFFUnul dintre evenimentele speciale ale Festivalului Internațional de Film de la Ploiești (PIFF) este masterclass-ul susținut de Cristian Tudor Popescu pe tema filmului științifico-fantastic, folosind secvențe din blockbuster-ul „Inception", regizat de Christopher Nolan.