Luni, 24 Iulie 2017
 

APH Cultural

GaudeamusFederaţia Rusă este invitatul de onoare al celei de-a XXI-a ediţii a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură. Evenimentul va avea loc în perioada 19 - 23 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

ion sincaDuminică, 9 noiembrie, a părăsit pentru totdeauna această lume artistul Ion Șinca, după o luptă aprigă cu o boală fără vindecare. Un om drag, un coleg minunat, un pictor excepţional şi un profesor pe care elevii săi nu-l vor uita niciodată.

emeric imre si titus constantinPregătiți-vă pentru o seară frumoasă de toamnă la Ploiești, cu „Nebunul de Alb" al folkului românesc, nimeni altul decât Emeric Imre!

upgA apărut primul număr al Jurnalului de Drept şi Ştiinţe Administrative, varianta în limba engleză, editat de Centrul de Studii şi Cercetări Juridice şi Socio-Administrative din cadrul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti.

afis 2 phoenix ploiestiPe 14 noiembrie, Phoenix concertează din nou, la Ploiești, de data aceasta la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, pentru susținerea noului Spitalul de Pediatrie. Cu ocazia evenimentului, trupa va lansa și cel mai recent album, intitulat „VINO, ȚEPEȘ!".

premiul-nobel-pentru-pacePremiul Nobel 2014 pentru Chimie a fost câştigat de către trei cercetători, Eric Betzig, Stefan W. Hell şi William E. Moerner, laureatul ŞTEFAN HELL fiind născut în România, la Arad. Scriitorul Mircea Cărtărescu are șanse mari la Premiul Nobel pentru Literatură, care va fi atribuit joi, 9 octombrie.

biblioteca judeteana nicolae iorga ploiestiMarți, 7 octombrie, la Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" din Ploiești, reprezentanții Societății de Științe Matematice primesc, în cadrul unei ceremonii speciale, titlul de Cetățean de onoare post mortem pentru matematicianul Dimitrie Pompeiu.

muzeul de istorie ploiestiMuzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova din Ploieşti găzduiește vineri, 3 octombrie 2014, ora 11.00, vernisajul expoziţiei temporare „C. T. Grigorescu – un revoluţionar piteştean, primar al Ploieştiului", organizată cu prilejul împlinirii a 190 de ani de la naşterea omului politic.

nino stratanCentrul dramatic Mythos din Ploiești dedică seara de joi, 2 octombrie, poetului Ion Stratan, printr-un spectacol cu totul special.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale PământuluiComponenţii lotului olimpic al României, prezenţi la a VIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), au fost distinşi cu trei medalii de argint şi o medalie de bronz. Printre aceștia se află și un ploieștean.

afis amsterdamsThe Amsterdams este o trupă de post punk/indie/power pop din București, înființată în anul 2005. Componența actuală îi cuprinde pe Andrei Hațegan (voce, clape), Ovidiu Bejan (chitară, backing vocals), Augustin Nicolae (bass, backing vocals) și Andrei Ungureanu (chitară). Îi veți vedea VINERI, 3 octombrie, pe scena clubului RED ALERT din Ploiești!