Marți, 26 Septembrie 2017
 

APH Cultural

conac pana filipescuÎn cadrul proiectului „Restaurarea și Consolidarea Conacului Pană Filipescu", din Comuna Filipeștii de Târg, finanțat cu fonduri europene, în cadrul Programului Operațional 2007 - 2013, sunt prevăzute a fi realizate cinci busturi ale principalilor reprezentanți ai familiei Cantacuzinilor.

festival e vremea colindelor ploiestiCasa de Cultură „I.L.Caragiale" a Municipiului Ploieşti organizează, în perioada 13-14 decembrie 2014, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului „E vremea colindelor", care se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor Ploieşti.

principesa margareta tren regalLuni, 1 decembrie 2014, cu ocazia Zilei Marii Uniri, în memoria Regelui Ferdinand I Întregitorul și a Reginei Maria, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor face un drum simbolic, pe parcursul întregii zile, cu Trenul Regal.

GaudeamusFederaţia Rusă este invitatul de onoare al celei de-a XXI-a ediţii a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură. Evenimentul va avea loc în perioada 19 - 23 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

ion sincaDuminică, 9 noiembrie, a părăsit pentru totdeauna această lume artistul Ion Șinca, după o luptă aprigă cu o boală fără vindecare. Un om drag, un coleg minunat, un pictor excepţional şi un profesor pe care elevii săi nu-l vor uita niciodată.

emeric imre si titus constantinPregătiți-vă pentru o seară frumoasă de toamnă la Ploiești, cu „Nebunul de Alb" al folkului românesc, nimeni altul decât Emeric Imre!

upgA apărut primul număr al Jurnalului de Drept şi Ştiinţe Administrative, varianta în limba engleză, editat de Centrul de Studii şi Cercetări Juridice şi Socio-Administrative din cadrul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti.

afis 2 phoenix ploiestiPe 14 noiembrie, Phoenix concertează din nou, la Ploiești, de data aceasta la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, pentru susținerea noului Spitalul de Pediatrie. Cu ocazia evenimentului, trupa va lansa și cel mai recent album, intitulat „VINO, ȚEPEȘ!".

premiul-nobel-pentru-pacePremiul Nobel 2014 pentru Chimie a fost câştigat de către trei cercetători, Eric Betzig, Stefan W. Hell şi William E. Moerner, laureatul ŞTEFAN HELL fiind născut în România, la Arad. Scriitorul Mircea Cărtărescu are șanse mari la Premiul Nobel pentru Literatură, care va fi atribuit joi, 9 octombrie.

biblioteca judeteana nicolae iorga ploiestiMarți, 7 octombrie, la Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" din Ploiești, reprezentanții Societății de Științe Matematice primesc, în cadrul unei ceremonii speciale, titlul de Cetățean de onoare post mortem pentru matematicianul Dimitrie Pompeiu.

muzeul de istorie ploiestiMuzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova din Ploieşti găzduiește vineri, 3 octombrie 2014, ora 11.00, vernisajul expoziţiei temporare „C. T. Grigorescu – un revoluţionar piteştean, primar al Ploieştiului", organizată cu prilejul împlinirii a 190 de ani de la naşterea omului politic.