Marți, 26 Septembrie 2017
 

APH Cultural

nino stratanCentrul dramatic Mythos din Ploiești dedică seara de joi, 2 octombrie, poetului Ion Stratan, printr-un spectacol cu totul special.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale PământuluiComponenţii lotului olimpic al României, prezenţi la a VIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), au fost distinşi cu trei medalii de argint şi o medalie de bronz. Printre aceștia se află și un ploieștean.

afis amsterdamsThe Amsterdams este o trupă de post punk/indie/power pop din București, înființată în anul 2005. Componența actuală îi cuprinde pe Andrei Hațegan (voce, clape), Ovidiu Bejan (chitară, backing vocals), Augustin Nicolae (bass, backing vocals) și Andrei Ungureanu (chitară). Îi veți vedea VINERI, 3 octombrie, pe scena clubului RED ALERT din Ploiești!

FESTIVALUL CASTANILOR 2014 BANNERFestivalul este organizat de către Casa de Cultură „I.L. Caragiale" a Municipiului Ploieşti, în perioada 10-11 octombrie 2014, la sediul Teatrului „Toma Caragiu". Vineri, 10 octombrie, va avea loc consursul, iar sâmbătă, 11 octombrie se va desfășura Gala Laureaţilor.

concurs anrm desene copiiPentru a promova valorile universale ale regalităţii, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) organizează un concurs de desene pentru copii între 6-14 ani. Prin acest concurs se oferă un exerciţiu de creativitate care să dezvolte imaginaţia copiilor şi să-i inspire pentru cultivarea talentelor lor artistice. În acest fel se vor apropia de o lume cu prinţi şi prinţese, cu regi şi regine, oferindu-le o bază pentru înţelegerea ulterioară a sistemului monarhic de guvernământ.

FESTIVALUL CASTANILOR 2014 BANNERÎn urma preselecțiilor pentru „FESTIVALUL CASTANILOR – In memoriam Gabi Dobre", CONCURS NAȚIONAL DE MUZICĂ FOLK, EDIȚIA a XV–a, PLOIEȘTI 2014, au fost selectați 17 participanți (soliști și grupuri).

VERNISAJ MARCEL BEJGUJoi seara, zeci de artiști plastici din Prahova, dar și simpli iubitori de frumos s-au întâlnit la Galeria de Artă din Ploiești, acolo unde a avut loc vernisajul expoziției de pictură semnată Marcel Bejgu.

sinaia forever 2014Între 26 și 28 septembrie, va avea loc cea de-a XX-a ediție a Festivalului Sinaia Forever. Timp de 19 ani, organizatorii evenimentului au adus în prim-plan o temă, de impact și actualitate, care a dominat activitățile din cele trei zile de Festival. Anul acesta, la aniversarea de 20 de ani, Sinaia devine orașul faptelor bune, centrul eleganței și bunului gust, a muzicii de calitate și a spectacolelor în aer liber.

muzeul de istorie ploiestiÎn perioada 17-23 septembrie, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi secţiile muzeale subordonate, din Ploieşti şi din judeţ, desfășoară o serie de manifestări cultural-educative, cu prilejul celei de-a XXII-a ediţii a ZILELOR EUROPENE ALE PATRIMONIULUI.

Bucegi BucsoiuCărările Platoului Bucegi s-au umplut, la sfârșitul săptămânii trecute, cu înalţi prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române, care au urcat pe munte pentru a sfinţi locul unde se va construi o biserică în memoria eroilor neamului. La evenimentul religios a participat şi Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian, delegat al Patriarhului Daniel pentru a ţine slujba "Acatistului Sfintei Cruci".

lumanariÎnălţarea Sfintei Cruci, cea mai veche dintre sărbătorile creştine, este singura cu post aspru şi rugăciune ce apare atât în calendarul bizantin (ortodox şi greco-catolic), cât şi în cel latin, la data de 14 septembrie.