Duminică, 28 Mai 2017
 

APH Cultural

al-doilea-razboi-mondialLuni, 1 septembrie, se împlinesc 75 de ani de la începerea celui De-al Doilea Război Mondial, cea mai mare conflagraţie din istoria omenirii. Startul războiului a fost dat de invadarea Poloniei de către Germania nazistă. Polonia a fost atacată apoi, la frontiera de est, de armata sovietică şi ocupată în totalitate în mai puţin de trei săptămâni. Războiul din Europa s-a încheiat pe 9 mai 1945, prin înfrângerea Germaniei naziste.

carti-shutterstockCasa de Cultură „I.L.Caragiale" a Municipiului Ploiești în colaborare cu Muzeul Memorial "Nichita Stănescu" din Ploiești organizează duminică, 31 august 2014, începând cu ora 14.00, cu ocazia Zilei Limbii Române, un spectacol de muzică și poezie.

eduardo diezÎn această perioadă, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus" găzduiește expoziţia „Arta hispanică". Doi dintre artiștii expozanți, Eduardo Diez și Steve Liveoak, prezenți în Ploiești la deschiderea expoziției, au împărtășit publicului gândurile lor.

Afis expozitie Spania tipoMarţi, 19 august 2014, la ora 17.00, va avea loc, la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus", din Ploieşti, vernisajul expoziţiei „Arta hispanică".

victor-steromVictor Sterom s-a născut la data de 14 februarie 1937 în oraşul Mizil. Activitatea sa literară este foarte cunoscută: a publicat 33 de volume de versuri şi peste 500 de recenzii despre cărţile poeţilor, fiind recunoscut drept un critic literar de excepție.

IMG 0105Luni, iubitorii de artelor plastice au avut ocazia să participe la una dintre expozițiile de excepție deschise la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus". Artiştii plastici polonezi Magda Szplit şi Henryk Królikowski au prezentat publicului două tipuri de gravură reunite sub titlul „Urme de imaterial".

carte kiritescu biblioteca ploiestiLuni, 4 august, la ora 14.30, la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga" din Ploiești va avea loc lansarea volumului „ISTORIA RĂZBOIULUI PENTRU ÎNTREGIREA ROMÂNIEI", autor Constantin Kirițescu. Cartea reprezintă o ediție anastatică după originalul ediției a II-a tiparită în 1923.

muzeul  cezar petrescu busteniMuzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul Memorial „Cezar Petrescu" Bușteni organizează cea de-a XIX-a ediție a Salonului de Umor „RIDENDO DICERE VERUM".

camelia iuliana raduScriitoarea ploieșteană Camelia Iuliana Radu a aflat, de la tinerii cititori, câteva preferințe asupra literaturii contemporane, printr-o mică investigație „făcută personal, fără pretenții de statistică oficială”, așa cum ea însăși o caracterizează.

irina sarbu ciprian parghelDe joi, 31 iulie, până sâmbătă, 2 august, iubitorii muzicii bune sunt așteptați la Câmpina, unde are loc cea de-a patra ediție a Festivalulului JazzRock. Concertele se vor desfășura la ștrandul de la Casa Tineretului și la Clubul Live.

expo urme de imaterialArtiştii plastici polonezi Magda Szplit şi Henryk Królikowski se vor afla luni, 4 august, în Ploiești, la Muzeul Judeţean de Artă „Ion Ionescu-Quintus", unde, la ora 17.00, vor deschide vernisajul expoziției „Urme de imaterial", deschisă publicului până pe 16 august.