Luni, 24 Iulie 2017
 

APH Cultural

vernisaj florica ionescuDoi artiști plastici prahoveni, mamă și fiu, Florica Ionescu și Alexandru Ionescu, expun, în această perioadă, pictură, pe simezele Galeriei de Artă din Ploiești. Tușurile delicate ale artistei se îmbină perfect cu peisajele tânărului pictor.

Nasterea-Maicii-DomnuluiLa 8 septembrie, întreaga creştinătate celebrează Naşterea Maicii Domnului, prima sărbătoare importantă din cursul Noului An Bisericesc, care începe la data de 1 septembrie.

tudor zbarneaVineri, 5 septembrie 2014, la ora 14.00, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus" organizează vernisajul expoziţiei de pictură a artistului plastic Tudor Zbârnea, director al Muzeului Național de Artă al Republicii Moldova.

galeria-de-artaJoi, 4 septembrie, la ora 17.00, Galeria de Artă din Ploiești este gazda vernisajului care va deschide expoziția de pictură a artiștilor plastici Florica Ionescu și Alexandru Ionescu.

concurs iulia hasdeuÎn perioada 15 septembrie - 15 noiembrie, Casa de Cultură „I. L. Caragiale" a Municipiului Ploieşti organizează cea XII-a ediţie a Concursului Naţional de Poezie „Iulia Hasdeu", proiect cultural dedicat liceenilor (cursuri de zi) din România.

floarea topalaA fost sărbătoare mare pentru locuitorii comunei prahovene Izvoarele, acolo unde, în acest weekend, a avut loc Festivalul dulceții, tradițiilor și obiceiurilor de pe Valea Teleajenului. Două zile de cântece și voie bună, îndulcite de bunătăți din toată zona au avut scopul de a atrage turiști într-una dintre cele mai frumoase localități din țară.

al-doilea-razboi-mondialLuni, 1 septembrie, se împlinesc 75 de ani de la începerea celui De-al Doilea Război Mondial, cea mai mare conflagraţie din istoria omenirii. Startul războiului a fost dat de invadarea Poloniei de către Germania nazistă. Polonia a fost atacată apoi, la frontiera de est, de armata sovietică şi ocupată în totalitate în mai puţin de trei săptămâni. Războiul din Europa s-a încheiat pe 9 mai 1945, prin înfrângerea Germaniei naziste.

carti-shutterstockCasa de Cultură „I.L.Caragiale" a Municipiului Ploiești în colaborare cu Muzeul Memorial "Nichita Stănescu" din Ploiești organizează duminică, 31 august 2014, începând cu ora 14.00, cu ocazia Zilei Limbii Române, un spectacol de muzică și poezie.

eduardo diezÎn această perioadă, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus" găzduiește expoziţia „Arta hispanică". Doi dintre artiștii expozanți, Eduardo Diez și Steve Liveoak, prezenți în Ploiești la deschiderea expoziției, au împărtășit publicului gândurile lor.

Afis expozitie Spania tipoMarţi, 19 august 2014, la ora 17.00, va avea loc, la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus", din Ploieşti, vernisajul expoziţiei „Arta hispanică".

victor-steromVictor Sterom s-a născut la data de 14 februarie 1937 în oraşul Mizil. Activitatea sa literară este foarte cunoscută: a publicat 33 de volume de versuri şi peste 500 de recenzii despre cărţile poeţilor, fiind recunoscut drept un critic literar de excepție.