Principele Radu al României se va afla, marți, la Ploiești, pentru lansarea volumului său, cartea-album "Povestea Castelului Peleş".

Evenimentul organizat de Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" Ploiești, va începe marți, la ora 14.00, în sala Marea Unire a Palatului Culturii, cu o prezentare susținută de lector univ. dr. Marina-Cristiana Rotaru, momentul fiind urmat de o sesiune de autografe.

"Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevăratăgalerie, în care se reunescmaricurenteșitendinţe din pictură, sculpturășiartele decorative. Un locîncărcat de istorie, care a găzduitcapeteîncoronateșiartiștivizionari. Reședinţă a creatoruluiRomânieimoderne, Regele Carol I, CastelulPeleșesteexpresiaultimă a dorinţei de afirmareșilegitimare a poporuluiromânîntrenaţiunilemoderne ale Europei. Cum oricecastel are o poveste, se cuveneasăaibășiPeleșuluna, iaraceastaestedezvăluităchiar de unuldintremembriiFamiliei Regale. Erudită, minuţioasă, adeseoriinedită, superb ilustrată, PovesteaCasteluluiPeleșesteceamaiizbutitămonografie de pânăacum a acestuifascinantșigloriossimbol al României.

Cartea-album "Povestea Castelului Peleş" este disponibilă pe site-ul editurii www.curteaveche.ro la prețul de 80 de lei.

Joomla SEF URLs by Artio