Scriitorul și academicianul Augustin Buzura s-a stins din viață

Category: APH Cultural Created: Tuesday, 11 July 2017 09:00

Scriitorul Augustin Buzura, membru titular al Academiei Române din 1992, s-a stins din viaţă luni, la vârsta de 78 de ani.

 

Vestea a fot confirmată luni seară, pentru un post de televiziune, de Eugen Simion.
Augustin Buzura s-a născut pe 22 septembrie 1938, în comuna Bernița din județul Maramureș. Acesta a urmat cursurile pre-universitare la Liceul "Gheorghe Șincai" (în prezent, Colegiul Național „Gheorghe Șincai" din Baia Mare), iar în perioada 1958 - 1964 a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Cluj (1958-1964). A renunțat însă la profesia de medic psihiatru pentru a se dedica literaturii, deși metodele psihiatrice de investigare a conștiinței umane se vor regăsi în romanele sale.
Augustin Buzura a tradus din germană, maghiară, franceză, spaniolă, poloneză, rusă, chineză, slovenă, a publicat articole, eseuri, interviuri în reviste de literatură și cultură din țară și străinătate și a a scris și scenarii de film: "Orgolii", "Pădureanca", "Undeva în Est".
Foto: tvr.ro

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.