Pe 25 mai 2010 a apărut în „Actualitatea Prahoveană” articolul intitulat „Mânăriile unui primar cu banul public/ Tun de 17.000.000.000 la Filipeştii de Pădure”, în care se arăta cum au fost transferate 17 miliarde de lei vechi din bugetul local al comunei Filipeştii de Pădure în contul clubului sportiv privat „Asociaţia Fotbal Club Filipeştii de Pădure”, proprietatea unui grup de cinci persoane, dintre care doi sunt Costel Morărescu şi Vasile Georgel Surugiu, primarul şi viceprimarul comunei Filipeştii de Pădure. În articol se prezenta, cu amănunte concrete, povestea AFC Filipeştii de Pădure, demonstrându-se cum, în mod ilegal, 17 miliarde de lei vechi – bani publici -, au fost cheltuiţi în interes propriu, tocmai de cei puşi să-i gestioneze. Articolul APH a provocat istericalele primarului Costel de la Filipeştii de Pădure, care, în afară de faptul că nu a înţeles de ce nu îi arestează nimeni pe nenorociţii care scriu asemenea lucruri despre personalitatea sa multilateral-dezvoltată, adică pe noi, s-a dus cu mucii în batistă pe la Ploieşti să se plângă. Mai mult, Morărescu a avut nişte întâniri cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, rugându-i, din câte ne-au şoptit sursele noastre din anturajul său, să ne ardă cu un control. În aşteptarea controlului băieţilor de la Gardă, vă mai şoptim la ureche ce ne şoptesc şi nouă alţii.Când a apărut ziarul, Costel era la pescuit. Ghinion!

 În seara când oamenii din Filipeşti îşi dădeau Actualitatea din mână în mână, consternaţi de nenorocirile din administraţia locală, primarul Costel Morărescu era la pescuit. Fiind informat că prin localitate se întâmplă lucruri necurate, primarul ar fi dat ordin să se aresteze toţi nenorociţii care împart ziare sau îl vorbesc de rău. Ghinion de pescar, deh!

Drept răspuns la o anchetă corectă, primarul nu a sunat la redacţie, ci, pe 11 iunie, noaptea, prin curţile cetăţenilor din Filipeştii de Pădure, câţiva angajaţi ai Primăriei, însoţiţi de poliţişti comunitari, au aruncat foi de hârtie format A4 pe care era scris un text agramat, semnat de primarul Costel Morărescu, care încerca într-un mod penibil să justifice deturnarea celor 17 miliarde.

Strategia lui Morărescu

Trebuie să ştiţi că, după articolul din Actualitatea, Morărescu s-a dus la partid ca să se plângă, că uite ce nenorociţi sunt ăia de la Actualitatea, că uite ce i-au făcut lui, chiar lui! În fiţuica împărţită de oamenii Morărescului prin comună, drept răspuns la articolul publicat de noi, Costel Primarul zice că am luat bani, noi, ăştia de la Actualitatea, ca să scriem de rău. Dincolo de cretinismul unei asemenea afirmaţii, cam imberbul Costel nu s-a gândit să ne trimită nouă un drept la replică, nici măcar un telefon nu a dat la redacţie, preferând să se plângă pe la prieteni de răutatea presei prahovene. Urât!

„Prefectul a fost de acord cu plata banilor...”

Aşa scrie Morărescu în foaia aruncată, la adăpostul întunericului, prin curţile oamenilor. Şi nu se referă doar la actualul prefect, ci şi la cei dinainte, care au fost în această funcţie în anii în care s-au furat 17 miliarde de lei.

Dar nu e prima dată când primarul din Filipeştii de Pădure aruncă vina prostiilor proprii în spinarea unora cu funcţii înalte. După primul tur al alegerilor prezidenţiale, deşi Biroul Electoral Central emisese o hotărâre ce stabilea că vor fi îndepărtate afişele electorale privitoare la Referendumul pentru Parlamentul unicameral (nu alte materiale electorale), Morărescu a comandat unor angajaţi ai primăriei să demonteze toate bannerele cu Crin Antonescu din satele comunei Filipeştii de Pădure. Acuzat atunci de către reprezentanţii PNL că ar fi înlesnit – de fapt, comandat - un furt, Morărescu s-a justificat declarând că a primit ordin, prin SMS, chiar de la Roberta Anastase, având următorul conţinut: „Vă rog să daţi jos bannerele cu Crin din localităţile dvs.”. Nea Costele, noi o cunoaştem pe Roberta şi nu credem asemenea măgării. Apropo, şefa ştie că matale dai vina pe ea când încurci borcanele la Filipeşti?

O explicaţie năucitoare...

Aflăm din „cântarea” primarului că tot ce s-a făcut în Filipeşti, „asfaltarea străzilor, construirea bisericii de la Diţeşti, a capelei de la Filipeştii de Pădure, introducerea gazelor naturale, achiziţia de conductă pentru apa potabilă, gunoieră performantă, tractor cu utilaje aferente...”, toate se datorează „publicităţii generate de echipa de fotbal, care a făcut Filipeştii de Pădure cunoscut în toată România” şi „a sensibilizat factorii de decizie de la Bucureşti spre a canaliza o parte din fondurile bugetului de stat în folosul cetăţenilor din Filipeştii de Pădure”. Halucinant!

... sau cum să deturnezi cât mai multe miliarde din bugetul local

Aţi înţeles, primari din toată România, care este reţeta succesului? Dacă vreţi să aveţi bani de la bugetul de stat, pentru a vă cumpăra gunoieră şi tractor, va trebui să înfiinţaţi cluburi sportive private, ai căror preşedinţi să fiţi, să deturnaţi cât mai multe (cel puţin 17) miliarde de lei din bugetele locale în folosul vostru personal, iar dacă s-or găsi unii să spună că nu e legal ce faceţi, daţi vina pe prefecţi.

Mutu şi Piţurcă - la AFC Filipeştii de Pădure?!

În ceea ce priveşte afirmaţia lui Morărescu din fiţuica în care se scuză, disperat, în faţa cetăţenilor, că banii ăia mulţi tocaţi de la bugetul local pe echipa de fotbal se justifică, echipa fiind cunoscută în toată România, nu putem decât să lăcrimăm. De râs. Băi, nea Costele, dacă matale ai băgat 17 miliarde în echipa de fotbal, iar acum pici din divizia C în neant, cred că e înnebunit Mutu să joace la Filipeştii de Pădure. E că ţi-a înroşit telefonul Piţurcă, în căutarea unui loc de muncă? Da’ procurorii vor să joace la matale, în Filipeşti? Măcar aşa, un dribling printre hârtii să facă, că golurile le înscriu sigur, la ce nenorociri aţi făcut prin comună!

 

Ignat, nervos pe Morărescu     

 

Joomla SEF URLs by Artio