ghita toaderUn denunț exploziv, trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pus la dispoziția ziarului Incomod de Cristinel Toader, descrie modul prin care deputatul Sebastian Ghiță, cercetat în mai multe dosare penale ale DNA, a reușit să pună mâna pe cea mai mare firmă de panotaj din Ploiești.

Cristinel Toader, fost director al Poliției Locale Ploiești, povestește în denunț cu lux de amănunte presiunea la care l-a supus deputatul Sebastian Ghiță prin fostul primar arestat Iulian Bădescu, pentru a-și ceda pachetul majoritar de acțiuni din firma de panotaj către mogul. În prima fază, Iulian Bădescu (care pe atunci era consilierul primarului Andrei Volosevici, vorbim de anul 2008), i-a sugerat să cedeze 50% din firmă în favoarea lui Sebastian Ghiță, în caz contrar urmând să fie scos de pe piața de publicitate.

DOMNULE PROCUROR SEF,

Subsemnatul Toader Cristinel, domiciliat in oraşul Ploieşti, strada M****** nr,* ,va aduc la cunoştinţa următorul,

MEMORIU-DENUNT

prin care va aduc la cunoştinţa următoarele:

Din 1998 desfasor si dezvolt activitatea de advertising, panotaj stradal. In anul 2006 am infiintat societatea ESROM ADVERTISING, fosta ESROM CIVITAS OUTDOR, avand ca obiect principal de activitate, publicitatea. La infiintare, asociaţi au fost persoane fizice care in timp si-au cesionat părţile sociale* In anul 2009 cunosc faptul ca 50% din părţile sociale ale SC ESROM au fost cesionate către Grigore Madalina, reprezentanta lui Ghita Sebastian in urma discuţiilor avute cu acesta in prezenta avocatului sau care s-a ocupat si de documentele de la Registrul Comertului, domnul avocat Adrian Anghel.

Grigore Madalina este sotia fratelui lui Chirila Sorin, imputernicitul lui Sebastian Ghita in diferite firme.

După campania din anul 2008, Iulian Badescu care la momentul respectiv era consilierul primarului Andrei Volosevici, mi¬a sugerat ca este bine sa vand o parte din actiuni catre Sebastian Ghita din partile sociale ale SC ESROM, mentionand ca are informatii ca daca nu fac acest lucru voi fi scos de pe piaţa de publicitate din Ploiesti, cunoscand faptul ca din pozitia pe care o avea Badescu Iulian de consilier al primarului in functie si apropiat a lui Sebastian Ghita intr-un moment de cumpana si presiune pshihica am acceptat varianta propusa cu gandul ca, "decat sa pierd tot mai bine pierd jumatate"

Precizez faptul ca la acel moment societatea avea un contract cu Primaria Ploiesti, incheiat in anul 2006, avand ca obiect folosirea domeniului public pentru amplasarea de panouri publicitare. Din anul 2009, după cesionare, asociatii societatii erau Grigore Madalina si o societate comerciala care imi apartinea. Administratori au fost Grigore Madalina din partea lui Ghita Sebastian si David Constantin din partea mea.

In anul 2012, in campania electorala de la alegerile locale, Ghita Sebastian si-a schimbat comportamentul fata de mine si impreuna cu Vlad Cosma m-au somat sa cedez si restul de actiuni. Precizez ca dupa alegerea primarului Iulian Badescu, in luna iunie 2012 am fost chemat la restaurantul BOCCACIO din Ploieşti, de către Iulian Badescu, unde tandemul (...) si Ghita Sebastian m-au somat sa cesionez părţile mele sociale prin interpuşi, in caz contrar acest bussines va avea de suferit. Am fost foarte suparat de noua situaţie creata. Primarul Iulian Badescu mi-a spus sa tac pentru ca rezolva el situaţia.

Finalul discuţiilor a fost ca eu am ramas cu 40% din societate restul fiind controlate de Ghita Sebastian prin Grigore Madalina si (...)

La alegerile parlamentare, societatea ESROM a susţinut financiar si material campania PSD-PIoiesti, prin producţie publicitara si asigurarea meselor la grupuri organizate (15-20 de mese a cate 60-70 de persoane).

După anul 2012 s-au mai schimbat o data administratorii si acţionarii de la SC ESROM, in societate intrând Liviu Uruc, reprezentant a lui Ghita Sebastian. (...)

Uruc Liviu era administrator si asociat al SC AFFICHAGE ROMANIA conform datelor de la Registrul Comerţului.

Un procent de 50% din societăţile EUROMEDIA si AFFICHAGE sunt controlate de către Ghita Sebastian si (...).
Precizez ca in cele doua societăţi numiţii Liviu Uruc si (...) începând din anul 2012 a incheiat mai multe contracte de închiriere panouri publicitare către SC AFFICHAGE si SC EUROMEDIA care la rândul lor le închiriau unor agenţii de publicitate contra unor sume de bani. SC AFFICHAGE din anul 2012 luna iunie si pana in prezent nu a achitat facturile reprezentând chirie conform contractelor, deşi au incasat de la agenţiile de publicitate serviciile prestate, creand profit in societăţile respective in detrimentul SC ESROM, intenţionat producandu-i pierderi prin aceasta neplata aducand-o in situaţia de faliment după care au inceput sa faca presiuni asupra mea sa cesionez si părţile sociale sontra unor sume modice. Menţionez faptul ca (...) a făcut un denunţ mincinos la DNA, precum ca eu conduc aceasta societate fapt incompatibil cu poziţia de director la Politia Locala. Aceasta ameninţare mi-a fost adusa in momentul in care am cerut sa se faca plăţile către Esrom. Nu am dat curs ameninţării, am făcut presiuni pentru a se face plăţile, asa din calitatea de asociat impreuna cu celalalt administrator, Constantin David, Ameninţarea s-a confirmat, acesta facand un denunţ in luna iulie 2015 la DNA Ploieşti, fapt adus la cunoştinţa si de Sebastian Ghita in momentul când m-am întâlnit cu aceasta si care mi-a comunicat sa semnez mai repede documentele de preluare totala a societăţii de către AFFICHAGE.

Mai mult, tot din anul 2012 am fost somat sa fiu de acord sa se încheie un contract cu Editura Prahova, prin care urma sa presteze diverse servicii facturate si achitate luna de luna pana in prezent in valoare de 1000 de euro plus TVA fara a fi prestat nici macar un singur serviciu.

Plăţile se efectuau de către administratorii firmei (Chirila Madalina, director, soţia lui Chirila Sorin, apropiat al lui Sebastian Ghita; plata online din contul BCR era realizata de către ea) iar in cateva rânduri am fost personal cu bani la sediul judeţean al PSD (...)"

Sursa: ziarulincomod.ro

Joomla SEF URLs by Artio