Miercuri, 28 Iunie 2017
 

Dezvăluiri

Primaria Filipestii de PadureAgenția Națională de Integritate publică un comunicat în care se afirmă că instituția a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către SURUGIU VASILE GEORGEL, Viceprimar al Comunei Filipeștii de Pădure, Județul Prahova.

arme rusiaCea mai influentă grupare criminală de la granița de vest a Ucrainei a vândut arme rusești reporterilor OCCRP. Tranzacțiile au avut loc acum o lună, în Chișinău, Republica Moldova, la 180 de kilometri distanță de portul ucrainean Odessa. Armele provin din depozitele Armatei a 14-a, a Federației Ruse, care staționează de peste 20 de ani în regiunea rusofonă separatistă Transnistria, cu misiune oficială de "menținere a păcii".

laura georgescu cnaÎntr-o înregistrare audio obţinută de Realitatea TV, Laura Georgescu, președintele CNA, recunoaşte că favorizează anumite posturi de televiziune, apropiate premierului Victor Ponta.

constitutiaCurtea Constituțională amendează tentativa de a scoate sintagma de „interes național" din propunerea legislativă care viza revizuirea Constituției, de la capitolul legat de exploatarea resurselor naturale. Dacă în textul constituțional aflat astăzi în vigoare se stipulează clar, la art.135 alin.(2) lit.d) că statul trebuie să asigure „exploatarea resurselor naturale, în concordanță cu interesul național", prin propunerea legislativă de modificare a textului fundamental se dorește introducerea exploatării „resurselor de producție în condiții de maximă eficiență economică și cu acordarea accesului nediscriminatoriu tuturor celor interesați", fără a se mai face referire la interesul național.

sebastian ghita interviu hotnewsSebastian Ghiță apare într-un interviu realizat de Dan Tapalagă pentru Hotnews.ro, în care încearcă să explice relațiile din PSD Prahova, legăturile sale de afaceri cu gruparea Păvăleanu, dar și implicarea sa în mass-media.

Exclusiv APH Foto+Video: FRAUDĂ electorală la Podenii Noi. Imagini cu oameni cărați la votare cu Poliția Locală

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 27 May 2014 15:12  |  Category: Dezvăluiri

podenii noi alegeri  19APH prezintă, în exclusivitate, un set de date și imagini în care apar reprezentanți ai autorităților locale și județene care sunt implicați direct în dirijarea cetățenilor la vot, folosind mașinile administrației locale. Primarul din Podenii Noi, Mihai Alionte, apare, alături de șeful poliției locale din localitate, în imagini foto și video legate de activități ilegale în ziua alegerilor europarlamentare.

Ministerul fantomelor mici și mijlocii / Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri, implicat în rețeaua Cosma-Păvăleanu

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 29 April 2014 15:49  |  Category: Dezvăluiri

victor ponta florin jianuFlorin Jianu (foto alături de premierul Victor Ponta), noul ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (IMM), Mediu de Afaceri şi Turism, este implicat în rețeaua de spălare de bani anchetată de procurorii DIICOT în dosarul "Cosma-Păvăleanu". Tehnocratul pretinde că lucrează la "crearea viitorului cadru economic european" și că luptă împotriva evaziunii fiscale, dar firma lui este urmărită penal pentru spălare de bani și evaziune într-un caz de crimă organizată în care sunt implicați oameni-cheie din PSD, principalul partid de guvernământ.

În plin proces penal, un miliardar român face tranzacții imobiliare la New York

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 15 April 2014 12:42  |  Category: Dezvăluiri

puiu popoviciuRISE Project a descoperit că miliardarul român Puiu Popoviciu face tranzacții cu apartamente de lux la New York chiar în timp ce averea sa din România se află sub sechestrul autorităților. RISE a identificat în orașul american trei apartamente de lux înregistrate pe numele familiei Popoviciu. Toate trei se găsesc la etajul 44 al clădirii zgârie-nori Olympic Tower, în inima cartierului Manhattan, la intersecția dintre Fifth Avenue și 51st Street. În aceeași clădire, se află și sediul ligii americane de baschet, celebra NBA. Locuințele, care au costat peste opt milioane de dolari, au fost înregistrate pe numele miliardarului, pe numele fostei sale soții, Doina Nadia Popoviciu-Dincă, și pe numele fiicei lor.

Integral, RISEPROJECT.RO
Foto: evz.ro

cosma de la dnaProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor ALEXE RĂZVAN – cercetat în stare de arest la domiciliu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi dare de mită, COSMA VLAD ALEXANDRU – deputat în Parlamentul României, cercetat în stare de libertate sub control judiciar, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, COSMA MIRCEA – cercetat în stare de libertate sub control judiciar, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu, ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN – cercetat în stare de arest la domiciliu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. Informația a fost prezentată de DNA prin intermediul unui comunicat trimis presei.

Culisele tranzacției penale în cazul "Roșia Montană" / Conexiuni prahovene

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 09 April 2014 16:33  |  Category: Dezvăluiri

rosia montana goldO parte din banii investiți de Gabriel Resources în proiectul aurifer Roșia Montană a tranzitat conturile unei firme fantomă, deținută de un sârb dependent de droguri, dar manevrată de un interlop român, apoi SRL-ul unui chinez din complexul Dragonul Roșu, pentru ca, în final, să ajungă sub formă de „veste promoționale" în curțile localnicilor din Apuseni. Totul s-a întâmplat exact înaintea referendumului „pro sau contra" privind exploatarea minieră.

Cei care și-au luat țara înapoi

Written by Administrator  |  Created on Monday, 17 March 2014 15:45  |  Category: Dezvăluiri

REPUBLICA-LOR rise project"Republica lor" este un proiect de investigații care monitorizează afacerile cu deșeuri periculoase. Timp de mai multe luni, RISE Project a analizat mișcările financiare ale principalilor jucători din acest domeniu, în Prahova.

Regiunea este zguduită de un puternic scandal de corupție în care sunt implicați, deopotrivă, șefi din principalul partid de guvernământ și lideri ai lumii interlope. Dosarul "Păvăleanu" a trimis în fața magistraților un funcționar de la Cancelaria Primului Ministru, președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, împreună cu fiul său parlamentar, zeci de firme, mai mulți afaceriști pe bani publici, dar și membri ai crimei organizate. Acuzațiile: trafic de influență, spălare de bani, mită, evaziune fiscală.

Dincolo de legăturile politice, RISE Project a descoperit numeroase conexiuni financiare între inculpații din acest dosar și deputatul PSD, Sebastian Ghiță, un apropiat consacrat al premierului Victor Ponta. În general, interesul comun se manifestă în afaceri cu deșeuri și cu statul.
Plecând de la operațiunile unei firme din Ploiești, controlată indirect de familia lui Sebastian Ghiță și implicată în scandalurile "Flaminia" și "Roșia Montană" (Mogulul din ceață), investigația RISE Project arată că gruparea lucrează cu fosta clientelă a Opoziției (De unde vin banii), dezgroapă o mare afacere de partid (Imperiul de gunoi) și dezvăluie legăturile politice (Consorțiul, partidul și dosarul). Apoi, merge pe firul banilor (Banii care leagă grupările), face o incursiune în lumea interlopă ploieșteană (Labirintul lui Focă), studiază ramificațiile acesteia în industria deșeurilor toxice (Pionii din afacerea deșeurilor) și prezintă un malaxor financiar complicat în (Platforma de împrumuturi) și (Controlul fantomă).
"Republica lor" este un proiect de tip "work in progress", în continuă actualizare.