Joi, 19 Octombrie 2017
 

Dezvăluiri

Megaevaziunea fiscală la Lukoil: una la judecător, alta la perceptor

Written by Administrator  |  Created on Friday, 14 November 2014 11:45  |  Category: Dezvăluiri

lukoilJurnaliștii RISE Project au descoperit că rafinăria Lukoil a jonglat, în funcție de interes, cu cifrele raportate Fiscului și respectiv judecătorilor, în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani.

Circulara MAE care a dat peste cap turul I al alegerilor prezidențiale în străinătate

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 09 November 2014 22:52  |  Category: Dezvăluiri

vot2În 2 noiembrie, în ziua primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o circulară către toate secțiile de votare din străinătate, cerând explicit ca celebra declarație pe proprie răspundere să fie completată de alegători "în cadrul secției de votare", înainte de a primi buletinele de vot și stampila.

Documentul obținut de Centrul de Investigații Media a fost transmis de MAE sub semnătura neolografă a secretarului general Sorin Moise și este sursa tuturor întârzierilor care au pus sute de români din străinătate în situația de a nu mai putea vota, fapt ce a creat un imens scandal în Romania ultimelor zile.
Materialul integral AICI

Calcarul, magneziul și rechinii / Ce împart Liviu Luca, Maricel Păcuraru și Cosmin Gușă

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 30 September 2014 11:55  |  Category: Dezvăluiri

liviu lucaZăcământul rar de calcar de la Budureasa este râvnit de un afacerist acuzat de corupție și judecat alături de sindicalistul Liviu Luca – fost patron al minei. Actorii afacerii au ca țintă termocentralele din România cărora intenționează să le vândă calcar și își pun speranțele într-o recentă descoperire științifică.

Dan Voiculescu, secretele din Austria

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 05 August 2014 14:37  |  Category: Dezvăluiri

dan-voiculescuDin arhive și baze de date ale mai multor țări, RISE Project a obținut zeci de documente care arată, pas cu pas, cum a devenit Dan Voiculescu „oligarhul" de astăzi.

Primaria Filipestii de PadureAgenția Națională de Integritate publică un comunicat în care se afirmă că instituția a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către SURUGIU VASILE GEORGEL, Viceprimar al Comunei Filipeștii de Pădure, Județul Prahova.

arme rusiaCea mai influentă grupare criminală de la granița de vest a Ucrainei a vândut arme rusești reporterilor OCCRP. Tranzacțiile au avut loc acum o lună, în Chișinău, Republica Moldova, la 180 de kilometri distanță de portul ucrainean Odessa. Armele provin din depozitele Armatei a 14-a, a Federației Ruse, care staționează de peste 20 de ani în regiunea rusofonă separatistă Transnistria, cu misiune oficială de "menținere a păcii".

laura georgescu cnaÎntr-o înregistrare audio obţinută de Realitatea TV, Laura Georgescu, președintele CNA, recunoaşte că favorizează anumite posturi de televiziune, apropiate premierului Victor Ponta.

constitutiaCurtea Constituțională amendează tentativa de a scoate sintagma de „interes național" din propunerea legislativă care viza revizuirea Constituției, de la capitolul legat de exploatarea resurselor naturale. Dacă în textul constituțional aflat astăzi în vigoare se stipulează clar, la art.135 alin.(2) lit.d) că statul trebuie să asigure „exploatarea resurselor naturale, în concordanță cu interesul național", prin propunerea legislativă de modificare a textului fundamental se dorește introducerea exploatării „resurselor de producție în condiții de maximă eficiență economică și cu acordarea accesului nediscriminatoriu tuturor celor interesați", fără a se mai face referire la interesul național.

sebastian ghita interviu hotnewsSebastian Ghiță apare într-un interviu realizat de Dan Tapalagă pentru Hotnews.ro, în care încearcă să explice relațiile din PSD Prahova, legăturile sale de afaceri cu gruparea Păvăleanu, dar și implicarea sa în mass-media.

Exclusiv APH Foto+Video: FRAUDĂ electorală la Podenii Noi. Imagini cu oameni cărați la votare cu Poliția Locală

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 27 May 2014 15:12  |  Category: Dezvăluiri

podenii noi alegeri  19APH prezintă, în exclusivitate, un set de date și imagini în care apar reprezentanți ai autorităților locale și județene care sunt implicați direct în dirijarea cetățenilor la vot, folosind mașinile administrației locale. Primarul din Podenii Noi, Mihai Alionte, apare, alături de șeful poliției locale din localitate, în imagini foto și video legate de activități ilegale în ziua alegerilor europarlamentare.

Ministerul fantomelor mici și mijlocii / Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri, implicat în rețeaua Cosma-Păvăleanu

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 29 April 2014 15:49  |  Category: Dezvăluiri

victor ponta florin jianuFlorin Jianu (foto alături de premierul Victor Ponta), noul ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (IMM), Mediu de Afaceri şi Turism, este implicat în rețeaua de spălare de bani anchetată de procurorii DIICOT în dosarul "Cosma-Păvăleanu". Tehnocratul pretinde că lucrează la "crearea viitorului cadru economic european" și că luptă împotriva evaziunii fiscale, dar firma lui este urmărită penal pentru spălare de bani și evaziune într-un caz de crimă organizată în care sunt implicați oameni-cheie din PSD, principalul partid de guvernământ.