Joi, 14 Decembrie 2017
 

Dezvăluiri

gold corporation"Nici o companie canadiană nu este în acest moment în măsură să invoce Acordul economic și comercial cu Canada (CETA) pentru a contesta o decizie referitoare la o investiție canadiană, nici pentru a formula cereri de despăgubire, deoarece acest acord nu este în vigoare.

RISE Project lansează mâine filmul documentar Asasin în Lege, un insight jurnalistic în lumea asasinilor plătiți din spațiul post-sovietic

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 27 November 2014 17:36  |  Category: Dezvăluiri

rise project asasini platitiInvestigația video face legătura între mai multe asasinate la comandă și tentative de crimă comise în patru țări, arătând cum funcționează, în timp real, la frontiera de est a Uniunii Europene, un sistem de crimă organizată cu ramificații la toate nivelurile societății.

Megaevaziunea fiscală la Lukoil: una la judecător, alta la perceptor

Written by Administrator  |  Created on Friday, 14 November 2014 11:45  |  Category: Dezvăluiri

lukoilJurnaliștii RISE Project au descoperit că rafinăria Lukoil a jonglat, în funcție de interes, cu cifrele raportate Fiscului și respectiv judecătorilor, în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani.

Circulara MAE care a dat peste cap turul I al alegerilor prezidențiale în străinătate

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 09 November 2014 22:52  |  Category: Dezvăluiri

vot2În 2 noiembrie, în ziua primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o circulară către toate secțiile de votare din străinătate, cerând explicit ca celebra declarație pe proprie răspundere să fie completată de alegători "în cadrul secției de votare", înainte de a primi buletinele de vot și stampila.

Documentul obținut de Centrul de Investigații Media a fost transmis de MAE sub semnătura neolografă a secretarului general Sorin Moise și este sursa tuturor întârzierilor care au pus sute de români din străinătate în situația de a nu mai putea vota, fapt ce a creat un imens scandal în Romania ultimelor zile.
Materialul integral AICI

Calcarul, magneziul și rechinii / Ce împart Liviu Luca, Maricel Păcuraru și Cosmin Gușă

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 30 September 2014 11:55  |  Category: Dezvăluiri

liviu lucaZăcământul rar de calcar de la Budureasa este râvnit de un afacerist acuzat de corupție și judecat alături de sindicalistul Liviu Luca – fost patron al minei. Actorii afacerii au ca țintă termocentralele din România cărora intenționează să le vândă calcar și își pun speranțele într-o recentă descoperire științifică.

Dan Voiculescu, secretele din Austria

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 05 August 2014 14:37  |  Category: Dezvăluiri

dan-voiculescuDin arhive și baze de date ale mai multor țări, RISE Project a obținut zeci de documente care arată, pas cu pas, cum a devenit Dan Voiculescu „oligarhul" de astăzi.

Primaria Filipestii de PadureAgenția Națională de Integritate publică un comunicat în care se afirmă că instituția a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către SURUGIU VASILE GEORGEL, Viceprimar al Comunei Filipeștii de Pădure, Județul Prahova.

arme rusiaCea mai influentă grupare criminală de la granița de vest a Ucrainei a vândut arme rusești reporterilor OCCRP. Tranzacțiile au avut loc acum o lună, în Chișinău, Republica Moldova, la 180 de kilometri distanță de portul ucrainean Odessa. Armele provin din depozitele Armatei a 14-a, a Federației Ruse, care staționează de peste 20 de ani în regiunea rusofonă separatistă Transnistria, cu misiune oficială de "menținere a păcii".

laura georgescu cnaÎntr-o înregistrare audio obţinută de Realitatea TV, Laura Georgescu, președintele CNA, recunoaşte că favorizează anumite posturi de televiziune, apropiate premierului Victor Ponta.

constitutiaCurtea Constituțională amendează tentativa de a scoate sintagma de „interes național" din propunerea legislativă care viza revizuirea Constituției, de la capitolul legat de exploatarea resurselor naturale. Dacă în textul constituțional aflat astăzi în vigoare se stipulează clar, la art.135 alin.(2) lit.d) că statul trebuie să asigure „exploatarea resurselor naturale, în concordanță cu interesul național", prin propunerea legislativă de modificare a textului fundamental se dorește introducerea exploatării „resurselor de producție în condiții de maximă eficiență economică și cu acordarea accesului nediscriminatoriu tuturor celor interesați", fără a se mai face referire la interesul național.

sebastian ghita interviu hotnewsSebastian Ghiță apare într-un interviu realizat de Dan Tapalagă pentru Hotnews.ro, în care încearcă să explice relațiile din PSD Prahova, legăturile sale de afaceri cu gruparea Păvăleanu, dar și implicarea sa în mass-media.