Dezvăluiri

Dezvăluiri

bani catuseSubiectul raziilor DIICOT în legătură cu fraude bancare de milioane de euro au umplut joi, 13 decembrie, paginile presei naţionale. Şapte directori de bănci sunt suspectaţi de o fraudă de 85 de milioane de milioane de euro sprijinind obţinerea ilegală a unor credite bancare.

Read more: Scandalul fraudelor bancare: Vasile Creştin, asociatul fostului şef al SRI Prahova, Corneliu...
Dezvăluiri

ISP TeodosieJurnaliştii RISEPROJECT.RO dezvăluie o reţea incredibilă de interese financiare care acoperă, prin legături transfrontaliere, puncte îndepărtate ale lumii. Jurnalistul RiseProject prezintă un sistem multinaţional de afaceri necurate, plecat din România cu ramificaţii până în Sierra Leone, patria armelor şi a diamantelor. Circuitul banilor proveniţi din afaceri cu arme şi diamante trece şi pe la Biserica Ortodoxă Română, prin sponsorizări suspecte către această instituţie. Click AICI pentru o video-investigaţie incendiară, în care episcopi ai BOR sunt implicaţi în spălarea de bani a traficanţilor internaţionali.

Dezvăluiri

virgil-guranPrezent într-o conferinţă de presă desfăşurată la Ploieşti, deputatul Florin Anghel a împărţit jurnaliştilor un set de copii xerox ale unor sentinţe penale din care reiese faptul că Virgil Guran (foto 1), candidatul USL la Camera Deputaţilor pe Colegiul 2 Câmpina, a fost reţinut în arestul Poliţiei şi a avut condamnări cu închisoarea pe numele său. Guran a fost acuzat, în trecut, că a condus un grup infracţional care a evazionat statul în urma tranzacţiilor cu alcool.

 

Read more: DOSAR. Virgil Guran, candidat la Camera Deputaţilor, a fost săltat de Poliţie pentru evaziune...
Dezvăluiri

poligrafCu toţii am văzut, în filmele poliţiste, cum detectivii reuşesc să rezolve cazurile după ce suspecţii fac testul cu detectorul de minciuni. Departe de a fi o născocire a scriitorilor de SF, poligraful ajută anchetatorii din întreaga lume pentru a rezolva o sumedenie de cazuri.

Read more: APH SPECIAL / POLIGRAFUL IPJ Prahova – softul care descoperă mincinoşii. „Folosim aceleaşi...
Dezvăluiri

dolariPeste 7 milioane de dolari au plecat din compania de telecomunicații Ericsson către firme offshore și conturi bancare din Elveția pentru ca apoi să ajungă în buzunarele unor politicieni români.

Compania suedeză își acuză foștii manageri din România că au deturnat acești bani, în timp ce managerii spun că au folosit sumele pentru a plăti politicieni care au facilitat obținerea de contracte în România pentru Ericsson.

CITEŞTE MAI MULT pe riseproject.ro

Dezvăluiri

rise projectRomânia TV a anunțat că o firmă înregistrată în Olanda a înștiințat ministerul Economiei că Dan Diaconescu ar dispune de suma de 46 milioane de euro necesari cumpărării combinatului Oltchim. Potrivit România TV, documentul trimis ministerului este adresat și unei firme din Moscova, DIP SOVGroup.

RISE Project a făcut căutări pe câteva baze de date descoperind detalii interesante despre această firmă.

Dezvăluiri

alegeri_urnaStructura de proprietate a firmei XOR IT Systems care a câştigat licitația organizată de Autoritatea Electorală Permanentă pentru softul care ar trebui să detecteze posibilele nereguli de la referendumul pentru demiterea preşedintelui este perfect opacă, notează RISEPROJECT.RO. Astfel, firma XOR IT este deținută în cea mai mare proporție-85 la sută- de către două firme din Cipru: Cardiplan Investments Ltd şi Olionvest Holdings Ltd. Ambele companii cipriote au fost înființate în aceaşi zi, pe 25 noiembrie 2008 (cu doar cinci zile înainte de alegerile paramentare din acel an). Materialul integral, AICI
Dezvăluiri

sorin-ovidiu-vintu_1Postul Realitatea TV se află din nou în proprietatea familiei lui Sorin Ovidiu Vîntu, după ce, timp de aproape un an, patronul oficial al televiziunii de știri a fost afaceristul Elan Schwartzenberg, titrează, în exclusivitate RISE PROJECT.
RISE Project a obținut din Cipru documentele firmei offshore Bluelink Comunicazione Ltd –acționarul majoritar (86,5%) al stației TV din România. În prezent, fiica și fiul lui Vîntu (Ioana și Ionuț Codrin) dețin împreună 82% din compania cipriotă și, implicit, controlul asupra Realitatea TV.

CLICK AICI PENTRU A VIZUALIZA DOCUMENTELE
Dezvăluiri

rise_project_siriaFamilia lui Walid Othman, ambasadorul Siriei la București, este implicată într-o rețea transfrontalieră de afaceri care leagă România de cel mai privilegiat magnat sirian: Rami Makhlouf. Acesta este vărul primar al dictatorului sirian, Bashar Al-Assad, dar și ginere al ambasadorului Walid Othman.
În timp ce camarila regimului Al Assad face afaceri în lume, milițiile guvernamentale din Siria ucid oameni în fiecare zi, titrează riseproject.ro într-o investigaţie semnată de Daniel Bojin, Mihai Munteanu, Paul Radu, şi Ionuț Stănescu

Dezvăluiri

frank_timisMajoritatea fondatorilor băncii de investiții Bayfront Capital Partners (ce a înființat firma Roman Copper Corp. – noul proprietar al Cupru Min, mina de cupru de la Rosia Poieni) a lucrat la compania care a fost brokerul lui Frank Timiș (foto) în cele mai mari afaceri ale acestuia, titrează RISEPROJECT.RO

Materialul integral, AICI
Dezvăluiri

dolariCompania Sidex International Ltd. fondată în Londra, în septembrie 1997, are sediul pe Stanhope Gate 5. Este, de fapt, o căsuță poștală în cartierul general al Balli Group, acolo unde funcționează toate firmele din holding și unde locuiesc managerii. Trei dintre directorii firmei au fost Dan Drăgoi (tatăl actualului ministru al Finanțelor), Gheorghe Ionescu (tatăl logodnicului Elenei Băsescu) și Raymond De Rubeis (partener de afaceri cu familia Drăgoi). Sidex Internațional Ltd. era controlată de grupul Balli (60%) și de combinatul Sidex-Galați (40%).

Integral, pe RISEPROJECT.RO