Joi, 19 Octombrie 2017
 

Dezvăluiri

Afaceriști români, implicați în scandalul #Panamapapers

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 08 May 2016 20:33  |  Category: Dezvăluiri

panama papers roCea mai mare scurgere de informații din istorie prinde în cele peste 11 milioane de documente un număr de peste o sută de cetățeni români.

Evoluția infecțiilor intra-spitalicești. Prahova: Între 2010 și 2015, de opt ori mai multe cazuri înregistrate statistic

Written by Administrator  |  Created on Friday, 06 May 2016 07:16  |  Category: Dezvăluiri

analize medicaleStatistica oficială cu persoanele care au fost infectate în sălile de chirurgie, terapie intensivă și în saloanele spitalelor din țară a fost trimisă Parlamentului la începutul acestui an de către ministrul sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, ca răspuns scris la o interpelare.

Contextul era unul dramatic – mai multe victime de la Colectiv muriseră din cauza infecțiilor din spitalele în care erau tratate. Informația capătă însă o nouă dimensiune în contextul scandalului Hexi Pharma.

Infografic complet - riseproject.ro

mituLicitația pentru mega-creditul Primăriei Ploiești, în valoare de 150 de milioane de lei, a fost câștigată de sucursala Ploiești a EximBank, condusă de Gabriela Mitu, soția senatorului PSD, Augustin Mitu (foto). Acesta este șeful de campanie al lui Cristian Ganea, primar interimar și candidatul PSD la alegerile din 5 iunie la Primăria Ploiești, informează jurnaliștii observatorulph.ro

Centrul Tehnic de Securitate al SRI - sistemul de interceptări telefonice. 80 la sută din hardware este realizat de o firmă israeliană

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 14 April 2016 22:38  |  Category: Dezvăluiri

sriCentrul Tehnic de Securitate, divizia din SRI care are în atribuţie interceptările, este adăpostit de o clădire veche din Bucureşti. Aparent, nimic nu lasă de înţeles că prin aparatura din această clădire banală trec convorbirile a zeci de mii de persoane.

INCREDIBIL: Kovesi, spionată de firma unui fost director Mossad

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 06 April 2016 08:07  |  Category: Dezvăluiri

kovesi DNAPatru cetățeni israelieni sunt anchetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentative de compromitere a Laurei Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA.

 

Rețeta unui faliment energetic: Corupția noastră și PRAFUL RUSESC

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 02 April 2016 11:38  |  Category: Dezvăluiri

poluare1,5 miliarde lei. La atât se ridică datoria care a băgat Complexul Energetic Hunedoara (CEH) în incapacitate de plată încă de la începutul anului. Un raport de inspecție fiscală obținut de RISE Project, confirmat și de administratorul judiciar al societății de stat, avertizează că termocentralele Mintia și Paroșeni sunt la un pas de faliment din cauza importurilor de cărbune. Altfel spus, CEH a vândut curent electric ieftin în timp ce cumpăra cărbune scump pentru materie primă, deci a mers în pierdere.

#COLECTIV: Incursiune în fabrica morții

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 30 March 2016 10:42  |  Category: Dezvăluiri

Colectiv-PionierulMajoritatea contractelor de chirie prin care ruina fabricii Pionierul a fost transformată în centru cultural-artistic nu ar fi trebuit să fie încheiate niciodată, indiferent de existența unor autorizații pentru protecția la incendii.

Film documentar Rise Project: Oamenii Noii Drepte

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 16 March 2016 22:54  |  Category: Dezvăluiri

noua dreaptaSunt puțini, vocali și repetă cam aceleași idei. Se îmbracă în haine militare, dar defilează cu icoane. Îl iubesc pe Dumnezeu, dar îi urăsc pe refugiații de război. Spun că-și apără țara, dar unii dintre ei i-au încălcat legile.

dna-bucurestiÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat, în urmă cu o săptămână, redeschiderea urmăririi penale în dosarul „Papici", cel în care au fost filaţi şi interceptaţi şefii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, inclusiv Viorel Dosaru – fost inspector şef, în prezent subsecretar de stat în MAI, dar şi procurori cu funcţii importante în Prahova, şefii ANAF şi DGA Ploieşti.

Harvard și Ikea, implicate în afaceri cu păduri retrocedate ilegal: riseproject.ro

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 01 March 2016 21:14  |  Category: Dezvăluiri

IKEA HARVARDCei doi giganți au cumpărat păduri investigate de procurori pentru retrocedări ilegale și revendicate de statul român. Ikea susține că a verificat istoricul proprietăților înainte să le cumpere de la universitatea americană, dar problemele au apărut ulterior. Harvard a transferat mai multe suprafețe disputate în instanță către noi filiale pe care le controlează prin firme offshore

BOMBĂ la ICCJ: DOSAR penal din februarie 2016 în care apar nume grele. Botnaru și Dosaru – FĂPTUITORI

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 16 February 2016 16:26  |  Category: Dezvăluiri

judecatori prezidentialePe fondul instanței penale din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție se judecă miercuri, 17 februarie 2016, fondul dosarului penal 705/1/2016 privind reluarea în caz de redeschidere a urmăririi penale. Potrivit legii, în cazul în care au apărut fapte sau împrejurări noi din care rezultă că a dispărut împrejurarea pe care se întemeia clasarea, procurorul revocă ordonanţa şi dispune redeschiderea urmăririi penale.