Joi, 17 August 2017
 

Dezvăluiri

Loteria Română, anchetată pentru fraudă de peste 100 MILIOANE EURO

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 08 April 2015 13:29  |  Category: Dezvăluiri

loteria-romanaConturile Loteriei au fost blocate de procurori pentru venituri din jocuri de noroc fără licență. Prejudiciul estimat: peste 100 de milioane de euro. Alte 130 de milioane de euro ar fi încasări ilegale.

 

Ce legătură este între ofițerii serviciului secret DGIA, DGIPI și jurnalistul Marius Nica. Niciuna, băi, Morare!

Written by Administrator  |  Created on Monday, 30 March 2015 12:32  |  Category: Dezvăluiri

marius nica nasul tvMarius Nica, ministrul propus pentru portofoliul Fondurilor Europene, este fost ofiter al Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA), serviciul secret al Ministerului Apararii Nationale. De altfel, studiile la Academia Nationala de Informatii a SRI le-a facut pe locurile destinate MApN (de regula, in fiecare an scolar, MApN-ului ii sunt dedicate cinci locuri, iar IGPR-ului – adica DGIPI -, alte cinci, astfel ca studentii acestei academii stiu de la bun inceput in ce serviciu de informatii vor fi incadrati dupa absolvire.

Sandu Tudor, primarul din Păulești care face ce vrea ștampila lui

Written by Administrator  |  Created on Monday, 23 March 2015 14:25  |  Category: Dezvăluiri

sandu tudorPăulești este comuna prahoveană unde alegerile parțiale l-au înscăunat în funcție pe fostul vice al localității, domnul Sandu Tudor. Despre domnul Tudor am mai scris, în perioada în care fiica domniei sale lucra la un cabinet de avocatură care avea contract direct cu primăria Păulești. Iar domnul Tudor era vice! Atunci ne-a sunat o doamnă avocat ca să ne certe, ca pe niște provinciali ce suntem, dânsa fiind cel puțin bucureșteancă get-beget, după ton și logoree. Fiind nervos din fire, am ascultat obrăznicia până când mi-am uitat politețea acasă și i-am răspuns doamnei avocat așa cum dânsa bine a observat, ca un ziarist de provincie ce sunt. După cum observați în articolul link, atât de supărată a fost doamna avocat, încât, în numele dreptății care o caracterizează, a schimbat reclama de la cabinetul dânsei de avocatură din Păulești, scoțând numele fiicei vicelui de la acea vreme, Sandu Tudor, de pe frontispiciu.

Ce legătură este între rafinăria Astra, Finanțele Prahova și ecologie? Una mare de tot – cam cât un batal

Written by Administrator  |  Created on Monday, 16 March 2015 11:13  |  Category: Dezvăluiri

rafinaria astraJoi, 12 martie 2015, s-a mai prelungit un mandat de arestare – judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Ploieşti a respins contestaţia formulată de Daniel Petre, fostul șef al Finanțelor Prahova, la decizia luată de Tribunalul Prahova care i-a prelungit mandatul de arestare cu încă 30 de zile. Daniel stă în arest încă 30 de zile, la fel ca și mulți alții – asta deja nemaifiind o știre în România.

Vicepreședintele Băncii Europene pentru Investiții: apartamente pe filieră egipteană

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 11 March 2015 15:18  |  Category: Dezvăluiri

mihai tanasescuFamilia vicepreședintelui Băncii Europene de Investiții, Mihai Tănăsescu, s-a ales cu apartamente și dolari de pe urma unei firme egiptene implicate în recuperarea datoriilor istorice pe care țara faraonilor le avea față de România.

Banii României

Mihai Tănăsescu a fost ministru al Finanțelor, reprezentant al României la FMI, director la Banca Mondială, parlamentar iar acum este vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții (BEI), banca Uniunii Europene. În timp ce demnitarul și-a croit cariera la nivel internațional, soția sa a demarat afaceri în mall-urile din România. Astfel, firma fanion a familiei Tănăsescu, Omnimoda, vinde ciorapi de damă și cravate în marile centre comerciale din țară prin magazinele GoldenPoint sau Andrew's Ties. Sediul central al Omnimoda se află în București, în piața Unirii, într-un apartament cu trei camere care apare, de altfel, și în declarație de avere din 2014 a vicepreședintelui BEI. Aceeași declarație aflată pe site-ul BEI mai consemnează un apartament situat în același bloc de pe bulevardul Unirii.
Integral - riseproject.ro

#SwissLeaks2. Riseproject.ro: Foști demnitari și afaceriști români pe lista conturilor secrete

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 12 February 2015 19:17  |  Category: Dezvăluiri

euroÎn ultimele două decenii, politicieni și afaceriști influenți în România au dispus de conturi la filiala elvețiană a grupului bancar britanic HSBC, aflat în centrul scandalului "SwissLeaks". Documentele ICIJ - organizație internațională a jurnaliștilor de investigație din care fac parte și membri ai RISE Project – acoperă intervalul 1974-2007 și fac parte dintr-un set de mii de acte bancare care detaliază transferuri în valoare de peste 100 de miliarde de dolari și care dezvăluie numele unor criminali, evazioniști, politicieni, celebrități sau oameni de afaceri din toată lumea.

gold corporation"Nici o companie canadiană nu este în acest moment în măsură să invoce Acordul economic și comercial cu Canada (CETA) pentru a contesta o decizie referitoare la o investiție canadiană, nici pentru a formula cereri de despăgubire, deoarece acest acord nu este în vigoare.

RISE Project lansează mâine filmul documentar Asasin în Lege, un insight jurnalistic în lumea asasinilor plătiți din spațiul post-sovietic

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 27 November 2014 17:36  |  Category: Dezvăluiri

rise project asasini platitiInvestigația video face legătura între mai multe asasinate la comandă și tentative de crimă comise în patru țări, arătând cum funcționează, în timp real, la frontiera de est a Uniunii Europene, un sistem de crimă organizată cu ramificații la toate nivelurile societății.

Megaevaziunea fiscală la Lukoil: una la judecător, alta la perceptor

Written by Administrator  |  Created on Friday, 14 November 2014 11:45  |  Category: Dezvăluiri

lukoilJurnaliștii RISE Project au descoperit că rafinăria Lukoil a jonglat, în funcție de interes, cu cifrele raportate Fiscului și respectiv judecătorilor, în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani.

Circulara MAE care a dat peste cap turul I al alegerilor prezidențiale în străinătate

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 09 November 2014 22:52  |  Category: Dezvăluiri

vot2În 2 noiembrie, în ziua primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o circulară către toate secțiile de votare din străinătate, cerând explicit ca celebra declarație pe proprie răspundere să fie completată de alegători "în cadrul secției de votare", înainte de a primi buletinele de vot și stampila.

Documentul obținut de Centrul de Investigații Media a fost transmis de MAE sub semnătura neolografă a secretarului general Sorin Moise și este sursa tuturor întârzierilor care au pus sute de români din străinătate în situația de a nu mai putea vota, fapt ce a creat un imens scandal în Romania ultimelor zile.
Materialul integral AICI

Calcarul, magneziul și rechinii / Ce împart Liviu Luca, Maricel Păcuraru și Cosmin Gușă

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 30 September 2014 11:55  |  Category: Dezvăluiri

liviu lucaZăcământul rar de calcar de la Budureasa este râvnit de un afacerist acuzat de corupție și judecat alături de sindicalistul Liviu Luca – fost patron al minei. Actorii afacerii au ca țintă termocentralele din România cărora intenționează să le vândă calcar și își pun speranțele într-o recentă descoperire științifică.