Economic

Economic

5.800 de angajatori au făcut cereri pentru șomaj tehnic, la ANOFM, pe 1 aprilie, în prima zi de înregistrate a solicitărilor. Acestea vizează 70.000 de angajați.

Read more: Cereri de șomaj tehnic pentru 70.000 de angajați înregistrate de ANOFM, în prima zi de depunere a...
Economic

Avocatul ploieștean Răzvan Toma Stănciulescu a făcut o analiză a pieței muncii, în contextul crizei economice apărute pe fondul pandemiei, și subliniază că principala măsură adoptată de stat, în sprijinul antreprenorilor, stârnește neîncredere.

Read more: Av. Răzvan Stănciulescu: "Antreprenorii refuză să opteze pentru șomajul tehnic fiindcă nu au...
Economic

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR) a aprobat recent două noi proiecte de investiții în sectorul energetic din România, cu o valoare totală de circa 43 milioane USD. Aceste proiecte vor crea sinergii cu procesele de producție ale rafinăriei Petromidia Năvodari (parte a companiei Rompetrol Rafinare) și valoare economică adăugată pentru ambele companii, potrivit unui comunicat al fondului.

Read more: Două noi proiecte aprobate de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român
Economic

Nu te poți hotărî între două televizoare ieftine, chiar chilipiruri? Utilizează aceste sfaturi pentru a face o alegere corectă. Poate că ești în magazin, uitându-te la două televizoare ieftine de pe raft. Sau poate că faci cumpărături online, făcând clic înainte și înapoi între două televizoare ieftine la care ai rămas după ore întregi de navigare și citire a recenziilor. Încerci să alegi între două televizoare ieftine similare de la mărci diferite. Cum să decidem între cele două? Ghidul nostru îți va oferi un ajutor.

Read more: Ești în căutare de televizoare ieftine? Iată ce trebuie să știi
Economic

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că a cerut Ministerului Finanțelor să dispună un control în cazul unui contract controversat, în valoare de 56 de milioane de lei, prin care o firmă din Giurgiu, comerciant de băuturi și cafea, a ajuns să vândă statului 1,75 milioane de măști de protecție. Prim-ministrul s-a sesizat abia când presa centrală a dezvăluit cine este societatea care a pus mâna pe contractul respectiv, mană cerească, mai ales în aceste vremuri de criză.

Read more: Firma unei bucătărese din Giurgiu a câștigat un contract de 12 milioane de euro, din bani publici,...
Economic

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, ordonanța de urgență care permite amânarea ratelor cu până la nouă luni. Contrar celor anunțate inițial de ministrul Florin Cîțu (VEZI DETALII), nu oricine va putea beneficia, însă, de prevederile acesteia.

Read more: Amânarea ratelor NU este pentru toată lumea. Cine poate beneficia de prevederile ordonanței de...
Economic

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a venit miercuri cu noi informații privind amânarea ratelor pentru persoanele fizice și juridice, vorbind de această dată despre o perioadă de nouă luni, după ce, inițial, fusese avansat un termen "mai aproape de șase luni" (VEZI DETALII).

Read more: Florin Cîțu anunță amânarea ratelor cu nouă luni
Economic

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că în ședința de Guvern de joi va fi adoptată o ordonanță de urgență care va permite companiilor și persoanelor fizice să primească o amânare a plății ratelor la bănci. Aceasta, după ce BNR a anunțat că o astfel de amânare nu va mai transforma creditele într-unele neperformante.

Read more: Ministrul Finanțelor: Joi va fi dată OUG care permite amânarea ratelor la bănci
Economic

Rompetrol - KMG International s-a alăturat companiilor care spijină România în lupta împotriva epidemiei Covid-19. Grupul anunță donații pentru transportul medical de urgenţă, finanţarea cercetării, dar şi achiziţionarea de echipament, kituri de testare şi materiale necesare pentru unităţile medicale din comunităţile unde își desfăşoară activitatea.

Read more: Rompetrol sprijină lupta împotriva Covid-19, în Prahova și Constanța. Grupul va contribui și la...
Economic

Grupul Rompetrol a implementat măsuri de limitare a răspândirii noului coronavirus în benzinăriile din rețea, dar și la nivelul rafinăriilor Vega și Petromidia. La nivelul companiei a fost activat, încă de la începutul lunii martie, planul de gestionare a situațiilor de criză.

Read more: Măsuri de siguranță în benzinăriile Rompetrol
Economic

Peste 280.000 de firme din România se află în prezent într-o situație cu risc mare de insolvență, în timp ce acest risc este mare pentru peste 30.000 de firme, relevă un studiu realizat Termene.ro, platforma care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Read more: Analiză TERMENE.RO: 37% dintre firme și-au redus activitatea, 23% își închid operațiunile din...
Joomla SEF URLs by Artio