Miercuri, 28 Iunie 2017
 

Economic

Energia electrică se scumpește cu 8% de la 1 iulie

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 23 June 2017 13:59  |  Category: Economic

Consumatorii casnici vor plăti cu până la 8% mai mult pentru energia electrică, de la 1 iulie, conform unei decizii luate joi de Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Din 15 iunie, românii au roaming la tarife naționale în Uniunea Europeană

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 15 June 2017 15:27  |  Category: Economic

Începând cu data de 15 iunie 2017, minutele, SMS-urile și datele consumate în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) și tărilor din Spațiul Economic European (SEE) se vor scădea din resursele naționale incluse. După epuizarea acestora, consumul va fi tarifat la fel ca în România, în afara propriei rețele, dar în limitele unei utilizări rezonabile. Se realizează astfel trecerea completă la „Roam like at home", sistemul de tarifare european menit să protejeze utilizatorii de grija facturii de roaming în țările UE, dar și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein (SEE). 

Magazinele mai mari de 1.000 mp ar putea fi date afară din orașe

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 06 June 2017 06:46  |  Category: Economic

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR) au cerut Guvernului scoaterea din orașe a magazinelor cu o suprafață mai mare de 1.000 de metri pătrați (mp).

ANAF: Spațiul Privat Virtual este disponibil, de acum, și pentru persoanele juridice

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 02 June 2017 10:35  |  Category: Economic

Serviciul Spațiul Privat Virtual a fost lansat și pentru persoanele juridice, la trei ani de când acesta este disponibil pentru persoane fizice. Ele poate fi accesat direct sau prin împuternicit, dar și de către entităţilor fără personalitate juridică prin reprezentant legal, prin reprezentant desemnat sau prin împuternicit.

Cum poți afla cele mai bune oferte la gaze naturale și energie electrică

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 01 June 2017 13:41  |  Category: Economic

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a lansat joi,  pe 1 iunie, un instrument de comparare a prețurilor, care să le permită consumatorilor români să aleagă cele mai bune oferte din partea furnizorilor de energie electrice și/sau gaze naturale.

Din 7 iulie 2017, firmele și persoanele fizice autorizate (PFA) vor fi identificate în Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și printr-un cod de înregistrare unic la nivel european.

Japonezii de la Calsonic Kansei vor construi încă o fabrică la Ploiești

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 30 May 2017 12:35  |  Category: Economic

Anul viitor, la Ploiești va apărea o a doua fabrică a japonezilor de la Calsonic. O întâlnire pe această temă a avut loc luni, cu Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Tot mai mulți români vor să devină antreprenori. Tendința de observă foarte clar în ultimele luni, când numărul societăților înființate la nivel național a crescut semnificativ față de aceeași perioadă a anului trecut.

coralIn urma unei contestatii depusa de operatorul CORAL IMPEX S.R.L. impotriva deciziei Primariei Municipiului Bucuresti de anulare a licitatiei avand ca obiect contractul "Servicii Publice de salubrizare-activitati de deratizare si combatere tantari in Municipiul Bucuresti", Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) da dreptate S.C. CORAL IMPEX S.R.L. si obliga Primaria Municipiului Bucuresti sa reanalizeze si sa reevalueze oferta depusa de S.C. CORAL IMPEX S.R.L.

 

Leul a atins cel mai slab nivel din ultimii 4 ani şi jumătate

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 18 May 2017 17:57  |  Category: Economic

bani leiBanca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,5729 lei/euro, în creştere cu 0,4% faţă de nivelul precedent şi nivel maxim din 24 octombrie 2012, pe fondul unei deprecieri accelerate a monedei româneşti, afectată de o conjunctură externă nefavorabilă. Miercuri, BNR afişa un curs de 4,5539 lei/euro.

Start pentru programele RABLA și RABLA PLUS. Tot ce trebuie să știi despre tichetele destinate persoanelor fizice

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 18 May 2017 15:41  |  Category: Economic

Ministerul Mediului a dat, startul, joi, programelor "Rabla Clasic" și "Rabla Plus", pentru persoanele fizice. Din 18 mai, orice doritor se poate adresa producătorilor validați în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere pentru a-și achiziționa un autoturism nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant. De asemenea, beneficiarii pot opta pentru un autoturism pur electric sau electric-hibrid, ceea ce elimină obligativitatea casării unui autoturism pentru a beneficia de prima de casare.