Niciun peisaj de grădină nu ar fi complet fără diferite tipuri de arbuști și tufișuri care cresc în el. Există arbuști ornamentali veșnic verzi care oferă culoare pe tot parcursul anului și înfloresc primăvara, vara și toamna. Alte tipuri de tufe perene sunt plante de graniță cu creștere redusă. De asemenea, puteți planta tufișuri decorative cu diferite culori de frunze, cum ar fi violet, roșu și multicolor.

 

Atunci când alegeți cel mai bun tip de tufiș sau arbust decorativ pentru curtea dumneavostră, este important să căutați soiuri cu întreținere redusă. Aceste tipuri de arbuști ușor de cultivat vă pot transforma grădina, cu efort și îngrijire minime. Ca urmare, aveți mai mult timp să vă relaxați și să vă bucurați de minunatele arbuști și tufișuri care cresc în curtea dumneavoastră.

Arbuștii ornamentali din grădina dumneavoastră vă pot oferi culoare, intimitate, flori frumoase și pot atrage polenizatori. A ști cum să alegeți cele mai bune tufe pentru grădină poate fi o provocare, deoarece există literalmente mii de arbuști diferiți din care să alegeți.

Citiți mai departe pentru a descoperi niște arbuști minunați cu întreținere redusă pentru orice fel de curte sau grădină.

Târâtoare de iarnă

Două soiuri excelente de târâtoare de iarnă sunt „Emerald`n Gold” și „Emerald Gaiety” - acesta este un arbust de amenajare a teritoriului perfect pentru fața casei. Winter Creeper este un arbust compact ușor de cultivat în curtea dumneavoastră, care oferă frunziș și verdeață pe tot parcursul anului.

Arbuștii de grădină rezistenți sunt ideali pentru plantarea de-a lungul marginilor grădinii, asigurând acoperirea solului sau în ghiveci. Acest arbust veșnic verde poate urca și decora spaliere sau pereți de grădină.

Soiurile de iarnă, cum ar fi „Blonde Beauty”, au și frunze multicolore. Acestea pot oferi curții culori atractive de galben și verde, pe tot parcursul iernii. De asemenea, puteți planta acest tip de tufiș peren în plin soare și în zone umbrite.

Alte soiuri bune de Winter Creeper includ încântătoarele „Fortune’s Spindle” și „Emerald Surprise”.

Nume: Euonymus fortunei

Zone de creștere: 5-9

Dimensiune: Până la 60 cm înălțime și o întindere de 100 cm

Condiții: Crește bine în plin soare, umbră parțială sau umbră completă. Se dezvoltă în sol bine drenat, dar tolerează și solul sărac.

Dificultate: Foarte ușor.

Dafin japonez

Laurul japonez este un arbust de amenajare a teritoriului minunat, care are frunze lungi, late, veșnic verzi. Acest tufiș pentru curțile din față sau curțile din spate se mai numește și dafinul pătat.

Dacă aveți nevoie de un arbust rezistent bun pentru zonele umbrite ale grădinii dvs., atunci soiurile japoneze de dafin sunt o alegere excelentă. Multe au frunze mari, lucioase, iar unele soiuri sunt pestrițe - ceea ce înseamnă că frunzele lor au 2 sau 3 culori.

Multe tipuri de dafini japonezi au flori mici, nesemnificative, în timpul verii. Cu toate acestea, apariția fructelor de pădure roșii în toamnă oferă grădinii dvs. culori strălucitoare.

Unele soiuri japoneze remarcabile de dafini includ „Crotonifolia”, cu frunze galbene strălucitoare și pete verzi, „Regele de Aur” care are frunze verzi cu pete galbene sau „Picturata”, cu frunze verzi lucioase și un centru galben.

Nume: Aucuba japonica

Zone de creștere: 6-10

Dimensiune: între 1,8 - 3 m înălțime și o întindere de 1,5 - 2,7 m

Condiții: parțial soare și umbră. Crește bine în majoritatea tipurilor de sol, iar solul trebuie să fie uscat sau umed.

Dificultate: întreținere redusă și ușor de întreținut.

Photinia fraseri

Photinia fraseri este un tip popular de arbust de gard viu, cu frunze roșii, care se înverzesc treptat, pe măsură ce se maturizează. Photinia este un grup de arbuști și copaci mici care sunt plante ornamentale încântătoare pentru culorile lor impresionante de frunziș.

Multe soiuri Photinia cresc bine în climă temperată și rămân verzi pe tot parcursul anului. Unul dintre motivele pentru plantarea acestor arbuști ornamentali populari sunt frunzele lor roșii care apar primăvara și vara. Acești arbuști de grădină pot fi, de asemenea, garduri vii atractive, pentru o grădină privată pe tot parcursul anului.

De exemplu, unul dintre cele mai populare tipuri de Photinia este arbustul roșu numit Photinia Red Tip (Photinia fraseri). Frunzele noi apar roșii înainte de a se înverzi treptat, pe măsură ce se maturizează.

Nume: Photinia

Zone de creștere: 7-11

Dimensiune: înălțime de până la 3 m și o întindere de aceeași dimensiune.

Condiții: plin soare sau umbră parțială. Crește în majoritatea tipurilor de sol; cu toate acestea, pentru tufele roșii vibrante, aveți nevoie de sol bogat în nutrienți.

Dificultate: Ușor de crescut, dar poate avea nevoie de tăiere regulată pentru a controla înălțimea.

Hortensii

Hortensiile sunt un grup de tufișuri decorative care produc flori într-o gamă de culori de la alb la roz, violet, roșu și albastru. Există peste 70 de specii de hortensii, care sunt arbuști mari, cu flori stufoase.

Aceste tufe de amenajare a teritoriului cu întreținere redusă au frunze mari în formă de stejar, care sunt bune pentru acoperirea solului. Florile apar la începutul primăverii și continuă să înflorească până la începutul toamnei. Unele tipuri de flori de hortensie sunt ca niște bile aromatice colorate, în timp ce altele sunt ciorchini de flori în formă de con.

Plantarea hortensiilor în grădina dvs. înseamnă, de asemenea, că aveți o abundență de flori tăiate pe care să le adăugați la decorul casei dvs. în timpul verii.

Unele soiuri de hortensie notabile cu flori frumoase pentru grădina dvs. includ:

  • Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ cu enormele sale flori albe
  • Hortensia paniculată ‘Magical Moonlight’ cu flori în formă de con verde-alb
  • Hortensia ‘Double Dutch Edam’ care are flori frumoase în formă de stea

Nume: Hortensie

Zonele de creștere: de la 3 la 9

Dimensiune: de la 1 la 3 m

Condiții: plin soare până la umbră parțială. Are nevoie de un sol umed bogat pentru a crește bine.

Dificultate: Ușor pentru majoritatea grădinarilor.

Joomla SEF URLs by Artio