Ambasadorul SUA în România și vicepreședintele Comisiei Europene, prezenți miercuri la Aspen Energy Summit Ploiești

Written by Administrator Category: Economic Created: Wednesday, 27 September 2017 22:13

aspen energy summitMunicipiul Ploiești a fost miercuri gazda Aspen Energy Summit, eveniment organizat de Institutul Aspen România de Energie și Sustenabilitate. Organizat pentru prima oară la Ploiești, la Centrul de afaceri Lumina Verde, Aspen Energy Summit și-a propus să abordeze ca temă „160 de ani de la înființarea primei rafinării moderne din lume", însă discuțiile au vizat și importanța dezvoltării unei piețe energetice competitive în România.

„Aspen Energy Summit, organizat anual, face parte din programul Institutului Aspen România de Energie și Sustenabilitate. El oferă o platformă de înalta calitate atât pentru participanții din sectorul privat, cât și pentru cei din sectorul public, în domeniul energetic din regiunea Mării Negre", au anunțat organizatorii evenimentului realizat în parteneriat cu Primăria Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Universitatea Petrol-Gaze și Camera de Comerț și Industrie Prahova.

Un rol determinant în organizarea la Ploiești a Aspen Energy Summit l-a avut conf. univ. dr. Mihai Cristian Apostolache, un apropiat al lui Mircea Geoană, președintele institutului Aspen România.

geoana aspen energy summit ploiestiÎn cadrul întâlnirii de la Ploiești au fost abordate teme care vizează obținerea fondurilor necesare pentru valorificarea resurselor energetice primare și, implicit, identificarea proiectelor care pot conduce la dezvoltarea pieței energetice, informează observatorulph.ro

Invitații de onoare ai evenimentului au fost vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, responsabil cu Uniunea Energetică, și Hans Klemm, ambasadorul SUA la București. La eveniment au mai fost prezenți vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Energie, Toma Petcu, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu,ministrul Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova, Octavian Calmîc, Niculae Havrileţ, președintele ANRE, numeroși reprezentanți ai unor companii din domeniul energetic, precum și președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, vicepreședintele CJ Prahova Ludmila Sfârloagă și primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre.

Mircea Geoană, președintele Aspen România, dorește summit anual la Ploiești

„Pentru Aspen România este un uriaș privilegiu pentru a fi parteneri la o aniversare excepțională - 160 de ani de la prima rafinărie modernă din lume aici în Prahova. Este un moment care ar trebui să ne încurajeze pe toți, români și aliați ai României, să vedem cum am putea, într-o zi plină de încărcătură simbolică și cu o participare excepțională, să punem la muncă tradiția și istoria, să fructificăm prezentul și să imaginăm viitorul. Pentru că rețeaua globală Aspen asta încearcă să facă, să încurajeze o conversație educată cu privire la lucrurile care frământă societatea contemporană.

Decizia noastră de a veni la Ploiești, de a veni în Prahova, a fost o decizie de bun augur. Intenția noastră ca institut, împreună cu dumneavoastră, ar fi ca să facem în fiecare an câte un summit de energie la Ploiești. Ploieștiul și Prahova merită această investiție de încredere", a declarat Mircea Geoană, președintele Institutului Aspen România de Energie și Sustenabilitate.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.