A patra cea mai mare instituţie bancară din lume din punct de vedere al activelor și-a inaugurat sucursala din Bucureşti în cadrul unui eveniment derulat, luni, la Parlamentul României și care a reunit peste 400 de persoane.

 

Festivitatea de luni  a marcat inaugurarea primei sucursale deschise de Bank of China în România.

Bank of China este cea mai veche bancă din China. Cu o istorie de mai bine de un secol, în prezent aceasta este una dintre cele mai mari bănci deţinute de statul chinez. Instituția bancară are peste 11.000 de puncte deschise la nivel global, peste 320.000 de angajați și active de peste 3.200 de miliarde de dolari. Odată cu intrarea pe piața din România, Bank of China a ajuns să fie prezentă în nu mai puțin de 60 de țări.

Potrivit wall-street.ro, este esențial de punctat mesajul transmis de Liu Liange, preşedinte al Bank of China,, care a arătat că instituţia financiară pe care o reprezintă se va implica în direcţionarea companiilor chineze către Europa Centrală şi de Est pentru a derula investiţii, iar de cealaltă parte va susţine companiile din această zonă să se extindă în China.

Joomla SEF URLs by Artio