Un grup format din reprezentanți HORECA și specialiști ai Guvernului lucrează la setul de norme valabil la redeschiderea restaurantelor. Deși o dată avansată oficial este 15 iulie, se pare că localurile și-ar putea relua activitatea din 9 iulie.

Printre măsurile de protecție propuse premierului Ludovic Orban se numără limitarea la maxim șase clienți la o masă (cu excepția cazurilor în care este vorba despre membrii aceleiași familii), distanțare între clienți și acces doar pe bază de rezervare.

La sosire, clienții vor fi înscriși într-un registru și vor trece printr-un "triaj observațional", iar cei care prezintă semne de infecții respiratorii nu vor avea acces în restaurant.

Regulile mai impun utilizarea măștii și dezinfectarea după fiecare serviciu, pentru personal, dezinfectarea obiectelor înainte de trecerea de la o masă la alta (meniuri, solnițe, oliviere) și crearea de circuite cu sens unic, pentru limitarea contactului între clienți.

Citiți mai multe pe profit.ro.

Foto: hbl.global

Joomla SEF URLs by Artio