Cât vor costa primele roșii românești scoase la vânzare în acest an. Tomatele ajung în piețe în câteva zile

Written by Ioana POPA Category: Economic Created: Sunday, 29 April 2018 13:27

rosiiPrimele roșii românești ajung zilele acestea pe tarabele din piețe. În Olt, unii producători au început deja recoltarea, dar avertizează că tomatele vor fi vândute cu peste 20 de lei/kg.

Producătorii din Olt spun că au muncit mult ca să scoată roșiile pe piață mai devreme. "A fost un an foarte greu. Roșiile sunt plantate pe 8-9 februarie. După 25 martie am avut patru zile și patru nopți critice. Am avut zăpadă, am avut viscol, au fost temperaturi de -10, -15 grade", a spus Marian Baciu, legumicultor, pentru realitatea.net.

Produsele sunt vândute, angro, cu 13 lei/kg. Iar în piață ar putea ajunge la preț dublu.

Primele roșii românești vor apărea pe tarabe în aceste zile. "Și ceilalți urmează, în maximum două săptămâni să iasă, dar oricum se va decala perioada total. Așa cum îi spuneam domnului ministru, trebuie să facă ceva ca să îi ajute și pe ceilalți care au depus eforturi deosebite. Am și atras atenția pentru lipsa forței de muncă", a spus și ing. Gheorghe Zăvăleanu, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli din Olt, pentru sursa citată.

500 de producători din Prahova se înscriseseră, până la finalul lunii martie, în ediția din acest an a programului "Tomata" (VEZI DETALII).

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.