Tot mai multe benzinării din ţară au început să afişeze un preţ de sub 5 lei pentru un litru de benzină, pe fondul scăderii preţurilor la petrol pe plan mondial. Și prețul motorinei, la pompă a scăzut până la 5,27 lei/litru.

Cel mai mic preț al motorinei, din toată țara, este afișat la o benzinărie din Vălenii de Munte, unde șoferii plătesc numai 5,27 lei/litru, anunţă Mediafax. Iar cea mai ieftină benzină se găseşte în judeţul Argeş, în Câmpulung – 4.85 lei/litru.

Benzina costă sub 5 lei/l și în benzinării din Constanța și Cluj Napoca, mai precizează sursa citată.

Conform portalului peco-online.ro, comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 9,2%, iar preţul mediu al unui litru de motorină s-a diminuat cu 7,2%.

Mediafax scrie că România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Ungaria şi Polonia. În cazul motorinei, ţara noastră este situată pe locul 11 între statele Uniunii Europene în ceea ce priveşte cel mai mic, după Austria, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Spania.

Preţul petrolului a pierdut circa 30%, ajungând în jurul valorii de 50 de dolari /baril.

Joomla SEF URLs by Artio