5.800 de angajatori au făcut cereri pentru șomaj tehnic, la ANOFM, pe 1 aprilie, în prima zi de înregistrate a solicitărilor. Acestea vizează 70.000 de angajați.

 

Președintele ANOFM, Victor Picu, a arătat că în unele cereri înregistrate deja s-au strecurat și greșeli, în special referitoare la sumele solicitate. „Angajatorii trebuie să urmărească foarte bine lista pe care o depun. După prima zi sunt câteva greșeli, din neatenție sau din lipsa cunoașterii ordonanței. Sumele pe care le cer beneficiarii sunt acelea care se calculează de la data suspendării contractului pe toată perioada stării de urgență. Se oferă 75% din salariul mediu brut al angajatului, dar calculul se face de la data suspendării contractului notificat în REVISAL. Pentru salariații cu salarii mai mici decât salariul mediu național, calculul se face raportat la 75% din salariul pe care l-a avut salariatul, se trece în listă salariul și indemnizația se cere la 75% din acest salariu”, a precizat Picu, pentru Digi 24.

Președintele ANOFM a explicat că, în astfel de cazuri, cererile nu sunt anulate, ci autoritățile cer recompletarea lor.

Potrivit lui Picu, cele mai multe solicitări au venit din domeniile HoReCa, prelucrarea confecțiilor și comerțul cu amănuntul.

Cererile pentru perioada 16 - 31 martie pot fi depuse la ANOFM începând de miercuri, 1 aprilie.

Foto: capital.ro

Joomla SEF URLs by Artio