Chinezii vor construi la Băicoi autobuze ecologice, după o investiţie de 100 de milioane de euro

Written by Anca Visan Category: Economic Created: Monday, 11 June 2018 13:46

fabrica autobuze electrice baicoi chineziUn investitor chinez intenţionează să deschidă în oraşul prahovean Băicoi o fabrică de autobuze electrice, unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din această regiune a Europei. Dezvoltatorul a anunţat că doreşte să investească aici 100 de milioane de euro, 50 de milioane într-o primă etapă şi restul pe parcurs, pe măsură ce fabrica va începe să producă mijloace de transport public.

Semnarea contractului a avut loc vineri, între firma care dezvoltă un parc industrial privat la Băicoi şi societatea care se va ocupa de producerea autobuzelor. Prima, Meteor International Import Export, este o societate românească având capital chinez, în vreme ce a doua este tot din China, Lioning Qianfeng New Energy Automobile, societate din oraşul chinezesc Shenyang care a anunţat că va produce aici autobuze 100% electrice. La evenimentul de vineri a participat o delegaţie oficială din China, condusă de secretarul de partid al provinciei Liaoning, iar protocolul a fost unul specific unei ţări comuniste. Din partea română au fost prezenţi la eveniment reprezentanţii Prefecturii Prahova, ai Consiliului Judeţean şi ai Primăriei Băicoi.

Investitorul estimează că, odată cu investiţia de 50 de milioane de euro pentru deschiderea fabricii, aici se vor crea circa 250 de locuri de muncă noi, potrivit informaţiilor communicate de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.