Frigiderul este un aparat electrocasnic indispensabil oricărei locuințe. Fiecare dintre noi vrea să se bucure de mâncare proaspătă cât mai mult timp, sau de o băutură rece atunci când îi este sete. Este atât de firesc să avem un frigider funcțional, încât lipsa lui este de neimaginat. Și pe bună dreptate. O singură zi fără frigider poate fi o adevărată încercare.

Din păcate, chiar și modelele de cea mai bună calitate, întreținute optim, trebuie înlocuite. Cum știi că a venit momentul să îți cumperi un frigider nou? Producătorul de frigider Arctic te sfătuiește să te ghidezi după cele cinci semne de mai jos, care îți vor spune dacă este cazul să începi căutările.

1. Observi condens și gheață în exces
Această problemă apare de obicei când un frigider nu mai răcește optim. Este important să verifici garnitura de cauciuc din jurul ușii, pentru a vedea dacă există picături de apă sau semne de mucegai. De asemenea, poți observa semne de condens și în interiorul frigiderului, dovadă că există o problemă cu reglarea temperaturii. Dacă într-adevăr aceasta este cauza, următorul indiciu îl vei primi de la alimente, care este posibil să se deterioreze într-un interval de timp mult mai scurt decât cel obișnuit.
Aruncă o privire și în congelator. O cantitate prea mare de gheață, care îți blochează accesul la alimente, ar trebui să te pună în gardă.
2. Mâncarea se alterează mai repede decât în mod normal
Când mâncarea din frigider dă semne de alterare mai rapid decât data înscrisă pe etichetă, sau băuturile se răcesc într-un timp mai îndelungat, sunt semne clare că frigiderul tău are dificultăți în menținerea unei temperaturi optime. De aici decurge o altă problemă - consumul mai mare de energie. În încercarea de a aduce temperatura la un nivel optim, un frigider va face un efort suplimentar, care implică resurse energetice mai mari. Astfel, acesta va munci în plus și va consuma mai mult curent electric pentru a păstra constantă temperatura din interior.
3. Ți-a crescut factura la electricitate
Dacă plătești facturi din ce în ce mai mari, dar nu există noi consumatori în locuință, atunci răspunsul ar putea veni de la frigider. Este posibil ca acesta să fie ineficient din punct de vedere energetic sau să aibă probleme în reglarea temperaturii, motiv pentru care va consuma mai mult curent electric. Noile modele de frigider au integrate tehnologii actuale, ce protejează mediul înconjurător și, în același timp, te ajută să economisești.
4. E prea gălăgios sau nu se aude deloc
Majoritatea frigiderelor emit un sunet delicat. Atunci când devine zgomotos, înseamnă că motorul face un efort pentru a funcționa optim. Dacă situația nu se schimbă, este un semn că frigiderul este pe cale să se strice. Din contră, când este prea silențios, iar alimentele sunt calde, problema ar putea fi la compresor.
5. Frigiderul tău are mai mult de 10 ani
Un frigider poate avea o durată de viață cuprinsă între 10 și 20 de ani. Cu cât acesta este mai vechi, cu atât costurile de întreținere vor fi mai mari. Acesta sunt direcționate spre reparații, piese de schimb, dar și spre factura la electricitate. După cea de-a zecea aniversare, este bine să începi să economiseșți pentru un frigider nou.(P)

Joomla SEF URLs by Artio