Coduri unice la nivel european, pentru firme și PFA-uri, din 7 iulie. Toate actele de înregistrare la Registrul Comerțului trebuie preschimbate

Category: Economic Created: Wednesday, 31 May 2017 10:17

Din 7 iulie 2017, firmele și persoanele fizice autorizate (PFA) vor fi identificate în Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și printr-un cod de înregistrare unic la nivel european.

 

Un astfel de cod va fi acordat entităților suplimentar față de identificatoarele deja existente pe plan național, respectiv numărul de ordine din Registrul Comerțului și codul unic de înregistrare fiscală (CUI). Numai că noile prevederi vor trebui reflectate în actele de înregistrare ale firmelor și PFA-urilor, așa că antreprenorii vor fi obligați să solicite, din iulie, preschimbarea certificatelor de înregistrare la ONRC, anunță avocatnet.ro.
Concret, din 7 iulie se va putea solicita preschimbarea certificatului de înregistrare cu noul certificat de înregistrare, care va conține și identificatorul unic la nivel european. Mai multe informații despre formalitățile pe care vor fi nevoite să le îndeplinească firmele, PFA/ II/ IF înregistrate anterior datei de 7 iulie 2017 se vor regăsi într-un ordin al Ministerului Justiției (MJ), document prin care va fi aprobată efectiv structura EUID, notează sursa citată.
Pentru firmele înregistrate după 7 iulie va fi eliberat inclusiv acest cod, astfel încât nu mai trebuie îndeplinite formalități suplimentare.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.