Conpet SA, admisă în indicii reprezentativi ai Bursei de Valori București

Category: Economic Created: Tuesday, 07 March 2017 09:32

conpet cladireConpet SA a fost admisă în indicii reprezentativi BET și BET-TR ai Bursei de Valori București (BVB).
Anunțul a fost făcut vineri, 03.03.2017, în urma ședinței trimestriale a Comisiei Indicilor, în cadrul căreia, pentru prima dată, s-a luat decizia de extindere a numărului companiilor care fac parte din indicii BET și BET-TR, de la 10 la 12 companii.

Conpet S.A. a fost atent monitorizată de Bursa de Valori București, timp de șase luni, începând cu data de 5 octombrie 2016, dată la care compania a intrat pe lista companiilor eligibile (watchlist) pentru includerea în calculul indicilor BET și BET-TR.
Odată cu includerea în indicii BET și BET-TR, societatea Conpet este inclusă în cei 7 indici din totalul de 9, ceea ce se traduce prin performanță, stabilitate economico-financiară, transparență, vizibilitate și interes crescut al investitorilor din piețele de capital din România, dar și din străinătate.

La momentul actual, CONPET are o capitalizare bursieră de 829.391.182,4 lei și ocupă poziția 15 în „Top 25 al emitenților după capitalizare". Prețul acțiunii (COTE) s-a dublat, practic, de la momentul listării acțiunilor companiei pe piața reglementată, administrată de BVB, pornind de la 44 lei în 2013 și ajungând la 95,80 lei în 2017.
Creșterea spectaculoasă a prețului acțiunii Conpet se datorează unui management profesionist, centrat pe viziune și performanță.
„Obiectivul nostru a fost acela de a crește transparența și vizibilitatea companiei pe piața de capital, de a asigura o mai mare deschidere față de acționari și investitori, în scopul creșterii credibilității și atragerii de investiții pentru proiectele noastre strategice.

Conpet este o afacere de succes! Aprecierea valorii și rezultatelor companiei în rândul celor mai performante companii listate la Bursa de Valori București creează premisele necesare unei dezvoltări durabile a afacerii, atât pe plan intern, cât și regional și european.", a declarat Liviu Ilași, director general al Conpet S.A.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.