euroEuropa dă semne de ieşire din criză. În trimestrul al doilea al anului 2013, la nivelul continentului, s-au înregistrat creşteri ale Produsului Intern Brut de 0,3%.

Observaţiile specialiştilor din UE au fost comparate cu rezultatele economice din primul trimestru al acestui an, conform unei estimări publicate miercuri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Cifrele sunt superioare estimărilor analiştilor, care în cazul zonei euro mizau pe o creştere de 0,2% în perioada aprilie-iunie 2013, titrează ziare.com.

Germania şi Franta au înregistrat creşteri economice peste aşteptări, 0,7% şi respectiv 0,5%, iar Portugalia a ieşit din recesiune în al doilea trimestru al acestui an, datorită primei creşteri a PIB-ului înregistrată în ultimii doi ani.

Analiştii de la Capital Economics avertizează, însă, că în timp ce zona euro dă semne că a ieşit din recesiune, criza datoriilor din cele mai fragile ţări nu s-a încheiat încă.

ÎN ROMÂNIA, potrivit datelor preliminare publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS), în al doilea trimestru din 2013, PIB a înregistrat o creştere anuală cu 1,3% pe seria brută şi cu 1,2% pe seria ajustată sezonier. Produsul Intern Brut în trimestrul al doilea 2013 a fost mai mare cu 0,3% comparativ cu primul trimestru al anului.

Joomla SEF URLs by Artio