Cum poți afla cele mai bune oferte la gaze naturale și energie electrică

Category: Economic Created: Thursday, 01 June 2017 13:41

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a lansat joi,  pe 1 iunie, un instrument de comparare a prețurilor, care să le permită consumatorilor români să aleagă cele mai bune oferte din partea furnizorilor de energie electrice și/sau gaze naturale.

"În cadrul ansamblului de măsuri privind protecția consumatorilor, inclusiv prin informarea cât mai corectă și completă a acestora, începând cu data de 1 iunie 2017, pe pagina de internet, ANRE pune la dispoziția clienților finali de energie electrica și gaze naturale un instrument de comparare a prețurilor. Instrumentul de comparare este destinat tuturor potențialilor clienți finali care sunt interesați să-și aleagă sau să-și schimbe furnizorul de energie electrică și/sau gaze naturale", precizează un comunicat al ANRE.
În domeniul energiei electrice, instrumentul de comparare a prețurilor pus la dispoziție de ANRE este o aplicație interactivă în care furnizorii concurențiali își încărca datele referitoare la ofertele practicate și care vine în sprijinul clienților finali, atât casnici, cât și noncasnici, care vor putea astfel să facă o comparație între prețurile din ofertele furnizorilor concurențiali și tarifele aplicate de furnizorii de ultimă instanță.
În domeniul gazelor naturale, pe baza datelor introduse de furnizori, instrumentul de comparare a prețurilor va oferi informații și va efectua analize comparative ale ofertelor-tip existente pe piață și va returna un clasament al ofertelor care corespund opțiunilor exprimate de utilizator. Acesta are posibilitatea introducerii unor date suplimentare pentru comparare, respectiv prețul de furnizare din contractului actual și consumul anual, situație în care se va efectua o comparație și cu costurile actuale ale clientului final.
Comparator prețuri gaze naturale --------------> AICI
Comparator prețuri energie electrică --------------> AICI

 

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.