Vrei să achiziționezi o friteuză, dar nu știi pe care să o alegi? Te întrebi dacă merită să cumperi un astfel de produs? În acest articol, îți vom arată care sunt cele mai importante specificații pentru o friteuză, dar și câteva modele de friteuze pentru a te ajuta să faci o achiziție informată.

 

 

Tipuri de friteuze

Înainte de a ne uita la diferite specificații, trebuie să știi că există mai multe tipuri de emag.ro. În funcție de tipul friteuzei, vor fi și alți factori pe care trebuie să îi iei în considerare.

1.            Friteuză clasică

Friteuză clasică funcționează pe bază de ulei. Această încinge o cantitate mare de ulei rapid, pentru a prăji, în baie de ulei, diferite produse. Este potrivită pentru cartofii prăjiți (congelați sau proaspeți) diferite produse semipreparate și orice mâncare care necesită gătire rapidă în ulei.

Pentru un astfel de aparat, vei avea nevoie de o cantitate destul de mare de ulei pentru fiecare preparat. De asemenea, nu este recomandat să utilizezi același ulei pentru mai multe preparate.

Este cel mai ieftin tip de friteuză, dar trebuie să iei în calcul și prețul uleiului utilizat.

2.            Friteuză profesională

O friteuză profesională funcționează la fel ca primul tip, cea clasică, doar că poate avea două compartimente separate pentru a prepara concomitent 2 feluri de mâncare. Această friteuză este mai scumpă și este potrivită pentru restaurante sau pub-uri, unde se prepară multe preparate prăjite.

3.            Friteuză cu aer cald

Aceasta este alternativa mult mai sănătoasă a friteuzei clasice. Cu ajutorul aerului care este încălzit la temperaturi ridicate de până la 220 de grade, friteuza poate prăji diferite produse fără a utiliza o cantitate mare de ulei.

Este recomandat să se utilizeze câțiva mililitrii de ulei pentru a face produsele crocante. Desigur, cu această friteuză veți economisi o cantitate mare de ulei, dar costul unui astfel de produs este un pic mai ridicat.

Consumul de energie este similar cu cel al friteuzei clasice. Friteuza profesională poate avea un consum mai mare datorită capacității mai mari.

 

Specificații

1.            Puterea aparatului

Înainte de a achiziționa o friteuză trebuie să te uiți la puterea acesteia. Acesta este cel mai important factor de luat în considerare. Cu cât este mai puternică o friteuză, cu atât va prăji mai rapid și mai bine alimentele. De asemenea, o friteuză foarte puternică este și foarte scump, așa că trebuie să te orientezi și în funcție de buget.

Majoritatea friteuzelor au în 300W și 2500 W. Cele de 300 sunt destul de slabe și nu vor găti mâncare rapid, iar cele de 2500 de W pot costa și 1000 de lei. Noi îți recomandăm să optezi pentru o variantă cu puterea de 1200 - 1500 W.

2.            Capacitate

În ceea ce privește capacitatea, trebuie să te gândești strict la nevoile tale și ale familiei tale. Dacă sunteți mulți în familie, este indicat să optezi pentru o friteuză cu o capacitate de minim 2,5 L.

Pentru o familie cu 2-3 membri, poate fi bună și o friteuză de maximum 2 L. În funcție de puterea aparatului și de bugetul tău, găsești un model care să ți se potrivească.

3.            Funcții

Atunci când alegi un astfel de aparat, este bine să te uiți și la funcțiile sale, dar și la piesele cu care vine la pachet. Sunt anumite produse care au nevoie de tăvi extra. De asemenea, asigură-te că aparatul tău are temporizator și oprirea automată.

 

Top modele de friteuze

1.            Friteuză clasică Heinner Master Collection HDF-1850XMC

Acest model este perfect pentru cei care vor să prăjească rapid cantități mici de cartofi sau alte produse. Prețul este unul foarte mic, de doar 200 de lei. Friteuza nu mai are nevoie de accesorii adiționale. Puterea aparatului este de 1850 W.

2.            Friteuză cu aer cald  Air fryer XL Monsana

Această friteuză are o capacitate de 3,6 litri și putere de 1500 de W. Prețul este de doar 300 de lei. Fiind friteuză cu aer cald, aceasta nu necesită ulei.

 

 

ecFoto: businessinsider.sg

Joomla SEF URLs by Artio