Românii care nu au apucat să obţină un voucher de la stat, pentru achiziționarea de electrocasnice noi, se pot înscrie, de luni, 15 iulie, la cea de-a treia etapă a programului lansat de Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului pentru Mediu.

 

Începând de luni, ora 10.00, s-a dat startul celei de-a treia sesiuni de înscrieri, în care Ministerul Mediului pune la bătaie vouchere în valoare de 20 milioane de lei. Practic, după primele două etape, jumătate din bugetul alocat programului în 2019 a rămas neconsumat.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții:

a) este persoană fizică domiciliată în România;

b) fără obligații restante la bugetul de stat și la bugetul local, conform legislației naționale în vigoare, la data achiziționării EEE;

c) vârsta de minimum 18 ani împliniți în momentul înscrierii în aplicația informatică;

d) posesor al unui/unei buletin/cărți de identitate valabil/(e) în momentul înscrierii în program;

e) se obligă să predea, în momentul achiziționării unui EEE nou, un EEE uzat echivalent, din aceeași categorie, respectiv: categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare, categoria aparate de aer condiționat/aparate de aer condiționat portabile, categoria mașini de spălat vase, categoria mașini de spălat rufe, categoria televizoare.

f) își dă acordul cu privire la prelucrarea de către Autoritate a tuturor datelor și informațiilor furnizate, precum și cu privire la transmiterea acestora către terțe instituții sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligațiilor și clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situații și statistici.

Prin programul Rabla pentru electrocasnice sunt acordate vouchere în valoare de 200 până la 400 de lei pentru achiziționarea unui aparat nou din categoria mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare, aparate de aer condiționat.

Solicitările se pot depune AICI.

Lista comercianților validați și a punctelor de lucru o găsiți AICI.

Joomla SEF URLs by Artio