Nici nu a fost introdus salariul minim diferențiat că Executivul schimbă deja regulile privind aplicarea reglementărilor pe acest subiect. Vineri, în ședința de Guvern, ar urma să fie adoptat un proiect de hotărâre potrivit căruia vechimea în muncă nu va mai asigura un salariu minim mai mare.

 

Proiectul publicat de presa centrală prevede că, "începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.080 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, în medie, reprezentând 12,43 lei/oră".

Documentul mai stabilește, însă, că"începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.080 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, în medie, reprezentând 12,43 lei/oră". În acest paragraf se face, practic, referire la salariul minim diferenţiat, pe care autorităţile au anunțat că în vor aplica și în cazul angajaților cu peste 15 ani vechime. În proiectul care ar urma să fie adoptat vineri, această categorie nu este, însă, inclusă.

Joomla SEF URLs by Artio