Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că a cerut Ministerului Finanțelor să dispună un control în cazul unui contract controversat, în valoare de 56 de milioane de lei, prin care o firmă din Giurgiu, comerciant de băuturi și cafea, a ajuns să vândă statului 1,75 milioane de măști de protecție. Prim-ministrul s-a sesizat abia când presa centrală a dezvăluit cine este societatea care a pus mâna pe contractul respectiv, mană cerească, mai ales în aceste vremuri de criză.

 

HotNews.ro dezvăluia, miercuri, că în mijlocul actualei crize epidemiologice, în condițiile în care medicii sunt expuși pericolului fiindcă nu u echipamente de protecție, firma Romwine&Cofee, a încheiat contractul de aproximativ 12 milioane de euro, cu statul român, pentru livrarea echipamentelor de protecție, măști FFP 2 și FFP3, cu prețuri de 26, respectiv 38 de lei/bucata.

Potrivit recorder.ro, în acte, societatea aparține unei bucătărese și are sediul într-o casă bătrânească din satul Uzunu, comuna Călugăreni (Giurgiu). Firma a fost înființată în urmă cu un an și are ca obiect principal de activitate „comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun, efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”. Jurnaliștii au și pornit pe urmele bucătăresei, iar întreaga "aventură" au relatat-o aici.

Miercuri seară, în emisiunea „Dosar de politician”, omul de afaceri Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed International, a admis că firma sa se află, de fapt, în spatele Romwine&Cofee. „În ianuarie-februarie, compania noastră nu a putut să plătească TVA-ul, pentru prima dată în istoria noastră de 20 de ani. Și atunci, pentru că nu am putut să avem certificat fiscal, am folosit această companie din grupul nostru cu care am participat. Deoarece Sanimed era blocată pentru că nu și-a plătit facturile către stat, am participat cu Romwine&Cofee. Am făcut eforturi foarte mari pentru livrarea acestor măști, am mers special în Turcia”, a declarat patronul Sanimed, potrivit recorder.ro.

Cătălin Hideg, afacerist în domeniul sănătății, fost partener de afaceri cu Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală, judecat acum pentru acte de corupție, notează HotNews.

După aceste dezvăluiri, premierul Ludovic Orban a apreciat că este "ciudat ca o firmă care nu are istoric să obțină un astfel de contract" și a anunțat că a cerut ca Ministerul Finanțelor să facă verificări în acest caz.

Foto: hotnews.ro

Joomla SEF URLs by Artio