Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a venit miercuri cu noi informații privind amânarea ratelor pentru persoanele fizice și juridice, vorbind de această dată despre o perioadă de nouă luni, după ce, inițial, fusese avansat un termen "mai aproape de șase luni" (VEZI DETALII).

 

 „Am propus băncilor să mergem totuși până la 9 luni să fie perioada de amânare a ratelor. Aici, fiecare cetățean va decide care este perioada pentru care să îşi amâne raţele. Se va face la cerere, nu e nevoie de niciun certificat de urgență, nu e nevoie de alte piedici. Cei care cred că nu pot face față în această perioadă și vor să-și amâne ratele la bancă vor face cerere la bancă. Detaliile vor fi în OUG pe care o voi propune mâine (joi, 26 martie - n.red.) în ședința de Guvern”, a anunțat Florin Cîțu, la Realitatea PLUS.

Măsura va fi valabilă pentru tot sistemul bancar, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.

Cîțu a subliniat că nu este vorba despre ștergerea ratelor, ci despre o păsuire.

„Eu propun ca să fie 2-3 pași, inițial telefonic apoi o reconfirmare prin e-mail, printr-o scrisoare, dacă se poate trimite, ca să se poată confirma Vedem cum se poate face logistic. Eu propun să fie cât mai simplu. Deci iniţial telefonic, apoi prin e-mail. Vom vedea dacă această variantă va fi agreată. Dacă nu, se va putea face doar prin e-mail. Reeșalonarea se va face pe o perioadă lungă de timp, poate pe toată perioada creditului. Și statul intervine pentru susținere. Nu ne gândim doar pentru aceste 9 luni, vom ajuta şi 12 luni după aceea. Forma finală va fi în OUG. Oamenii  nu trebuie să se îngrijoreze. Nu vor fi puşi să plătească în această perioadă tot ce a fost amânat. Diferența de dobândă se va plăti reeșalonat pe o perioadă lungă de timp în aşa fel încât să nu fie o povară imediată pentru cei care au rate la bancă”, a explicat Florin Cîțu, pentru sursa citată.

Joomla SEF URLs by Artio