Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a făcut câteva anunțuri interesante în ultimele ore, enunțând posibilitatea ca salariul minim pe economie să fie majorat mai devreme decât era planificat, dar și că se impune o reformă aparatului bugetar unde cei care stau sunt de trei ori mai mulți decât cei care muncesc.

 

Teodorovici a făcut anunțul în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune. "Ne dorim cu toţii o administraţie şi centrală şi locală eficientă. Asta înseamnă ce? Să ai oameni nu foarte mulţi, exact cât trebuie, mai bine plătiţi sunt deja, legea există şi să fim mai eficienţi. Repet, cât trebuie. Nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau", a spus Teodorovici, care este de părere că este "obligatorie şi de bun simţ" o reformă a aparatului bugetar în perioada următoare.

Prin urmare, ministrul de Finanțe a anunțat că vor fi discuţii bilaterale la întocmirea bugetului pe 2019, cu fiecare minister în parte.  "Discutăm cu cele mai mari zone pe unde se cheltuie banii publici, Transporturi, Sănătate, mă refer la Case în special, dar şi alte zone din economie, alte ministere, care au şi foarte companii în subordine. Economia, Energia, sunt multe, foarte multe companii pe care, dacă le luam la mână şi discutăm despre fiecare în parte, ce rol are şi dacă se justifică prezenţa ei astăzi în România, o să vedeţi că nu găsim niciun argument pro ci doar împotrivă (...) În toate ministerele, din păcate, ani şi ani de zile s-au încărcat aceste structuri şi cred că e momentul să spunem stop şi nu doar stop ci în sens invers, reluăm procesul", a spus ministrul de Finanţe.

În cadrul aceleiași emisiuni, Teodorovici a vorbit despre posibilitatea ca majorarea salariului minim pe economie, la 2.050 de lei, să se facă mai devreme de 1 ianuarie 2019, dar a spus că această chestiune este deocamdată în analiza Finanțelor și că o evaluare a impactului unei astfel de măsuri se va putea face abia după a doua rectificare bugetară din acest an, care va avea loc în noiembrie.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio