bani leiPotrivit scrisorii de intenţie semnate de guvernanţi cu FMI, vor fi introduse noi taxe, de la 1 ianuarie 2014, dar şi o serie de noi facilităţi pentru românii cu venituri mici.

SISTEMUL DE TAXARE a proprietăţilor va fi revizuit. IMPOZITUL va fi calculat în funcţie de tipul de folosinţă a imobilului şi nu de statutul juridic al proprietarului imobilului, titrează economica.net. Scopul este creşterea veniturilor la buget, după cum se arată în scrisoarea de intenţie, iar autorităţile vor beneficia de asistenţa FMI pentru această schimbare.

Veniturile din CHIRII vor fi taxate suplimentar.
Până la jumătatea lunii septembrie, va fi aprobată, prin Ordonanţă, o nouă taxă aplicabilă veniturilor din chirii obţinute de persoane fizice, sub formă de contribuţii sociale. Noua taxă va fi aplicată de la 1 ianuarie 2014.

BAZA DE APLICARE A CONTRIBUŢIILOR SOCIALE va fi extinsă, prin aplicarea de contribuţii şi pe veniturile din profesii liberale sau copyright, pentru a se asigura un sistem unitar de stabilire a pensiei pentru diversele categorii de contributori.

Guvernul va impune CONTRIBUŢII SOCIALE şi pentru persoanele aflate în întreţinerea celor cu venituri mari, cum ar fi soţiile casnice sau copiii majori fără venituri, mai relatează sursa citată.

Până la jumătatea lunii octombrie a acestui an, va fi definitivat pachetul de servicii de bază pentru asigurarea obligatorie de sănătate. Odată stabilit acest pachet, asiguraţii vor plăti o contribuţie suplimentară dacă doresc să beneficieze de alte servicii în spitalele de stat, în afara celor acoperite prin pachetul de bază.

Joomla SEF URLs by Artio