Încă un mare investitor ocolește România. BMW a decis să construiască o fabrică de UN MILIARD de DOLARI în Ungaria

Written by Ioana POPA Category: Economic Created: Tuesday, 31 July 2018 16:34

bmwBMW va investi 1 miliard de dolari într-o nouă fabrică în Debrecen, Ungaria. În noua unitate vor fi construite mașini electrice.

 

Noua fabrică va avea o capacitate de producţie de 150.000 de maşini pe an, şi va fi capabilă să producă atât vehicule electrice, cât şi cu combustie, scrie HotNews. BMW susţine că noua investiţie va ajuta la extinderea capacităţii de producţie din Europa, unde se vând aproximativ 45% dintre maşinile grupului.

Potrivit sursei citate, construcția va începe în 2019, dar se vorbea de mai multă vreme despre această investiție. România a fost rareori pomenită ca potențială țară aleasă de BMW, preferate fiind, potrivit informațiilor vehiculate până acum, Ungaria, Slovacia și Polonia.

BMW spune că Debrecen este locul ideal pentru a-și extinde rețeaua de producție, datorită infrastructurii foarte bune, datorită legăturilor logistice și datorită furnizorilor existenți, mai scrie HotNews.

În Ungaria mai produc mașini Audi și Mercedes.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.