Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează o nouă ediție a programul "Litoralul pentru toţi". În acest an, între 1 și 30 septembrie, turiștii pot beneficia de cazare în stațiunile de la mare plătind între 50 și 140 de lei pe zi, în funcție de clasificarea unității alese.

 

"Acest program social este destinat turiștilor care își doresc o vacanță la malul mării la sfârşitul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ  cu bugetele pentru sejururile petrecute în lunile iulie şi august. Tarifele practicate în programul special «Litoralul pentru toţi» sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon. Aflat la a 36-a ediţie, programul special «Litoralul pentru Toţi» prezintă acelaşi interes din partea turiştilor, ca şi acum 18 ani când a fost lansat, fiind singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone", au transmis reprezentanții Federației Patronatelor din Turism.

Aceștia subliniază că, pentru a veni în sprijinul turiştilor, "multe hoteluri intrate în program menţin aceleași tarife  nemodificate de 7  ani, deși costurile utilităților au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%,  iar în unele cazuri, chiar s-au dublat".

Și în cadrul acestei ediţii, sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă, anunță reprezentanții Federației.

Din păcate, pentru al treilea an consecutiv, numărul unităților de cazare înscrise este afectat de lipsa de personal cu care se confruntă hotelierii de pe litoral. Mulți au refuzat să mai facă rezervări în septembrie, din acest motiv.

În aceste condiții, doar 49 de unități, cu 3.675 de locuri disponibile în fiecare din cele patru serii din luna septembrie, sunt disponibile în cadrul programului. Este vorba despre unități de două, trei sau patru stele din Jupiter, Neptun, Olimp, Venus, Saturn, Mangalia, Eforie Nord și Mamaia. Lista completă o găsiți aici.

FPTR anunță că aceste vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere și revânzătorii lor, dar și direct de către hotel.

În total, peste 14.000 de turiști sunt așteptați să se bucure de sejururi la prețul foarte mici, în luna septembrie, pe litoral.

Joomla SEF URLs by Artio