Acer pregătește o revoluție în gama sa de calculatoare, atât în cele office, cât și în cele de gaming. Laptopurile Acer vor trece printr-un proces intens de reînnoire.

 

Acer a prezentat o serie de noutăți în portofoliul său de produse de hardware. Compania a lansat o reînnoire completă a practic tuturor dispozitivelor sale hardware, de la seria de gaming până la laptopurile pentru studiu și divertisment, precum Chromebook-urile.

Astfel, laptopurile Acer, ca și desktop PC-urile vor primi un compendiu de dispozitive complet noi. Noi Chromebook-uri, noi laptopuri Acer pentru gaming,  ba chiar și noi laptopuri destinate echilibrului între greutate și putere.

Hai să vedem care sunt principalele schimbări în gama de laptopuri Acer:

1. Acer Swift 5

Acest laptop cu caracter super subțire și care caută un echilibru între design și putere, fără a renunța la portabilitate, are un ecran Corning Gorilla Glass, margini reduse și un GPU Nvidia MX350, care conlucrează perfect cu un procesor Intel.

Acest laptop Acer iese în evidență prin autonomia sa, care poate dura întreaga zi, grație celor 56 Wh. Este completat de un încărcător rapid via USB-C, care ne dă 4 ore de utilizare cu doar 30 de minute de încărcare.

Fără dubii, însă, cea mai mare calitate a sa este designul și greutatea redusă, lucruri deja obișnuite la laptopurile Acer Swift.

Greutatea este de sub un kilogram, iar șasiul său măsoară doar 14,95 milimetri. Este fabricat dintr-un aliaj de magneziu-litiu care ar trebui să ne ofere o bună atingere, dar și o greutate redusă. Hardware-ul său este suficient de potent pentru a ne oferi rezultate excelente, în ciuda corpului său compact, cu un SSD de 1 TB și memoria RAM de până la 16 GB.

De asemenea, iese în evidență prin ecranul său de 14 inchi cu margini reduse cu până la 90%. Tehnologia folosită este IPS în rezoluție FHD și are o luminozitate de 300 de niți. Acoperă până la 72% din gama NTSC.

În ceea ce privește conectivitatea, avem de-a face cu Wi-Fi 6 GIG+, Bluetooth 5.0, Thunderbolt și USB 3.2 Generația a doua. Contăm pe compatibilitate cu Windows Hello și cititor de amprentă. Din octombrie, va fi disponibil în Europa, cu prețuri începând de la 1.099 de euro.

2. Chromebook Spin 713

Acer a mai prezentat și o gamă nouă de Chromebook, cu adăugiri relevante, precum Spin 713. Chiar dacă a prezentat și Spin 311, un laptop convertibil cu până la 15 ore de autonomie și un ecran de 11,6 inchi, 713-le este considerată opțiune premium a mărcii.

Nu este un lucru uzual să găsești ecrane 2K pe un Chromebook, cu procesoare de a zecea generație de la Intel. Spin 713 este un Chromebook care nu lasă nimic la voia întâmplării și cu specificații mai mult decât interesante pentru cei care își doresc un Chromebook care să nu se zgârcească la partea de hardware.

Are un ecran VertiView 2K de 13,5 inchi, cu raport de vizionare 3:2 și un procesor de a zecea generație Intel, i7 Pro. Rezoluția dispozitivului este principalul său argument: 2256 x 1504, pe 13,5 inchi și tehnologie IPS. Ecranul este tactil și putem să-l folosim ca un calculator sau ca o tabletă, în funcție de necesitățile noastre. Are ranforsare de grad militar US MIL-STD 810, deci poate cădea și să suporte bine lovitura.

Cântărește 1,37 kilograme și se poate deschide până la 360 de grade. Suportă USB-C 3.1, USB tip A 3.2 Gen 1 cu încărcare USB, port HDMI și cititor de carduri micro-SD. În plus, are Wi-FI 6 și Bluetooth 5.0, cu o conectivitate excelentă.

Prețul său începe de la 699 de euro, peste media altor Chromebook-uri, dar este unul dintre cele mai reușite astfel de laptopuri. Pentru alte variante de laptop Acer încercați emag.ro.

3. Laptopuri ConceptD

Să trecem la gama specializată pentru creatorii de conținut, cu gama de laptopuri Acer ConceptD 3. Sunt mai multe modele populare, cu diverse dimensiuni, dar toate se bazează pe aceeași idee: creatorul de conținut să aibă toate instrumentele specifice pentru a lucra fără probleme.

Atât ConceptD 3, ca și varianta Ezel, au ca principal punct de atracție randamentul și opțiunile grafice. Aceste laptopuri ACER au ca avantaj design-uri convertibile, dar există și pur portabile, cu dimensiuni între 14 și 15,6 inchi ale ecranelor. Ezel, concret, este modelul convertibil capabilă să emuleze o tabletă grafică, grație înclinării orizontale în suspensie.

Au finisaje de lux: trackpad de sticlă, ecran tactil pentru stabilirea modului de desenare și baterii uriașe, cu până la 18 ore de autonomie (cazul Ezel). Ambele modele, atât cele convertibile, cât și cele portabile, au cititor de carduri SD, porturi USB-C Thunderbolt și foarte bune opțiuni grafice.

Modelul Ezel dispune de un ecran Full HD Pantone și acoperă 100% din spațiul de culoare RGB cu o precizie a culorii delta E<2. Este compatibil cu Stylus și are procesoare Intel de a zecea generație.

Opțiunile grafice merg de la modestele GTX 1650 Ti până la cele profesionale precum Quadro T1000 pe modelele Pro.

Joomla SEF URLs by Artio