Leul înregistrează un nou minim istoric în raport cu moneda unică europeană, continuând evoluţia descendentă confirmată în ultimele săptămâni. Euro a ajuns marți la nivelul de 4,6822 lei, o creștere de 0,11%, respectiv 0,0051 lei față de nivelul inregistrat luni. Leul înregistrează o depreciere şi în raport cu alte monede importante, pusă de analişti pe seama frământărilor politice din România şi a neaprobării bugetului de stat pe 2019, care nu permite începerea de investiţii publice.

Luni, moneda națională s-a întârit după ce în ultimele trei ședințe de săptămâna trecută a înregistrat noi minime față de euro. Marţi a adus din nou o depreciere, până la un nou minim istoric, de 4,6822 lei la un euro, relatează Digi 24. Dolarul a crescut și acesta semnificativ, la nivelul de 4,0973 lei, mai mult cu 0,42% față de cotația de luni.

Devalorizarea leului are loc în pofida faptului că luni Banca Națională a atras din piață lichiditate de 13 miliarde lei prin depozite cu scadența la o săptămână, mai notează Digi 24.

Joomla SEF URLs by Artio