Comisarii ANPC au verificat 14 magazine din rețeaua Carrefour și au aplicat amenzi de peste 300.000 de lei, în urma abaterilor depistate. Mai mult, în două cazuri au decis să propună măsură închiderea temporară a unităților, până la 6 luni.

 

Controalele au vizat magazinele Carrefour București Militari, Carrefour București Băneasa, Carrefour Constanța, Carrefour Brașov, Carrefour București Grand Arena, Carrefour București Colosseum, Carrefour Satu Mare, Carrefour Cluj Napoca, Carrefour Baia Mare și Carrefour Oradea Lotus Market, anunță Mediafax.

Abaterile constatate privesc, printre altele, comercializarea peștelui fără respectarea condițiilor de păstrare, produse calde expuse la temperaturi mai mici de 60 de grade, comercializarea de produse cu caracteristici necorespunzătoare, produse fără dată de fabricație, lipsa de informații, elemente de identificare sau data limită de consum depășită, pește alterat, produse din carne pentru care nu s-a putut stabili trasabilitatea, produse din zona gastro pentru care nu s-a putu stabili data preparării, practici comerciale înșelătoare, nerespectarea temperaturilor de depozitare pentru produse din carne sau pește, nerespectarea condițiilor de expunere a mărfii.

În urma verificărilor au fost aplicate 35 de amenzi, în valoare de 301.000 lei, au fost retrase temporar de la vânzare 209 kg de produse alimentare în valoare de 3.798 de lei și au fost retrase definitiv 1.423 kg de produse alimentare în valoare de 28.875 lei. Totodată, inspectorii au solicitat remedierea deficiențelor și începerea procedurilor de autorizare pentru mașinile de produs gheață.

Joomla SEF URLs by Artio