Ministrul de Finanțe a anunțat negocierea și instituirea unor măsuri, inclusiv în mediul privat, pentru a veni în sprijinul populației în contextul epidemiei de coronavirus.

 

Încă de vineri, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat amânarea termenului până la care pot fi plătite impozitele locale, măsură luată pentru evitarea aglomerației la ghișeele  serviciilor Finanțe Locale. "Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, se prorogă primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020. De asemenea, pentru anul 2020, contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2020, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificația stabilită de Consiliul Local. Aceste modificări urmează să fie reglementate prin ordonanță de urgenta în prima ședință de guvern", a precizat Florin Cîțu.

Sâmbătă seară, acesta a declarat, la Digi 24, că sunt purtate discuții cu băncile de România, pentru amânarea ratelor, iar răspunsul din piață a fost, până acum, unul pozitiv.

De altfel, încă dinaintea acestui anunț, Banca Transilvania și-a informat, sâmbătă, clienții care au carduri de credit, că extinde până în mai perioada de grație pentru plata ratelor aferente acestora (VEZI DETALII).

Potrivit profit.ro, și CEC Bank ar urma să ia, săptămâna viitoare, o decizie care va viza amânarea ratelor, cu o lună, pentru toți clienții persoane fizice.

Ministrul de Finanțe a enunțat posibilitatea ca și Fiscul să suspende temporar instituirea popririlor.

Joomla SEF URLs by Artio