Statul va continua să sprijine mediul privat, o perioadă, după încheierea stării de urgență, a anunțat premierul Ludovic Orban.

 

Prim-ministrul să asigurări că statul este pregătit să asigure plata sumelor necesare șomajului tehnic al angajaților care au ajuns in situația de a beneficia de această formă de plată, iar măsura va fi urmată de altele, aplicate după încheierea stării de urgență. "Această măsură va avea o durată limitată, să spunem de două luni, după care, pe măsură ce vom depăşi vârful epidemiei şi încep să repornească activităţile economice, intenţia noastră este de înlocui această formă de sprijin cu o măsură activă, în care să suportăm parţial din bugetul fondului de şomaj salariul persoanelor care au fost în şomaj tehnic şi care sunt reangajate de companiile în care şi-au desfăşurat activitate, pentru că interesul nostru este să repornim cât mai multe companii, interesul nostru este ca un număr cât mai mare dintre angajaţi să îşi menţină locurile de muncă şi, de asemenea, vom gândi un instrument şi pentru absorbţia forţei de muncă suplimentare, care va fi în căutarea unui loc de muncă şi în acest sens vom trece, după ce revenim la normalitate, la măsuri active de susţinere a angajării," a anunțat premierul, pentru Realitatea Plus.

Ludovic Orban a anunțat că, în următoarele zile, va fi operată o rectificare bugetară. "Săptămâna aceasta vom avea ordonanță de urgență de rectificare a bugetului în care avem prevăzute creșterea alocărilor pentru sănătate și creșterea alocărilor către zona de muncă și protecție socială pentru a asigura resursele pentru toate plățile. La rectificarea bugetară vom crește plafonul pentru creditele garantate, de la 5 la 15 miliarde de lei pentru a putea asigura capitalul de lucru pentru cât mai multe întreprinderi mici și mijlocii. De vineri va fi funcțional mecanismul”, a declarat Ludovic Orban, pentru sursa citată.

Joomla SEF URLs by Artio