Micile afaceri au fost printre primele și cel mai grav afectate de impactul economic al pandemiei și măsurilor impuse în contextul stării de urgență. Au fost, însă, și primele pentru care antreprenorii au găsit soluții de supraviețuire. Ba chiar unele idei au înflorit acum, dacă ne gândim la cele care se axează pe livrarea la domicilu sau comerțul on-line. Din păcate, în unele cazuri, noul tip de relație cu clienții, deși implementat cu succes, nu a fost suficient pentru ca lucrurile să rămână  pe linia de plutire.

 

Un exemplu elocvent este Grădina cu flori. Activitatea afacerii tip "home delivery" care începuse să se dezvolte frumos, oferind livrare pentru legume, fructe, produse alimentare, prăjituri și chiar flori, de la producători locali, a fost suspendată. Motivul nu este, cum ați putea crede, lipsa comenzilor, ci relația cu producătorii.

Inițiatorii au publicat, pe pagina de Facebook a afacerii, motivele care au stat la baza acestei decizii. "Dragilor, începând de săptămâna aceasta, Grădina cu flori îşi suspendă activitatea pe o perioadă nedeterminată... Am început acest proiect din ideea de ajutor reciproc... realizarea unei punţi în timp de pandemie, între producător şi client, dar se pare că la nivel de cooperare şi omenie, mai avem de învăţat. Experienţa cu marea majoritate a producătorilor românii cu care am colaborat, de când am început proiectul, dar mai ales de săptămâna trecută, a dus la decizia de mai sus! Cu clientul aveam experienţa necesară, să trec peste orice, dar să mă trezesc în ziua în care trebuie să ridic marfa, cu comanda incompletă şi preţuri dublate (am vândut în pierdere, dar nu asta a contat cel mai mult)... pentru asta nu am fost pregătită. Eu nu susţin şi nu accept specula, să profităm unii de alţii , doar pentru că împrejurimile ne permit... parcă de Sărbători trebuia să fim mai buni , măcar atunci!

Mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în noi!

Vă dorim sănătate şi numai bine, să trecem cu bine peste toate!" este mesajul care anunță închiderea, temporară sau nu, a afacerii amintite.

Foto: Facebook/ Grădina cu Flori

Joomla SEF URLs by Artio